Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kwadendamme krijgt nog dit jaar een tiny forest

Kwadendamme krijgt nog dit jaar een tiny forest

KWADENDAMME - Kwadendamme krijgt een tiny forest. De gemeente Borsele heeft een kavel aan de Sportweg, naast de skatebaan en bij de begraafplaats, op het oog.

Het stuk grond is van de kerk en was bedoeld ter uitbreiding van de begraafplaats, maar de parochie verwacht het voorlopig niet nodig te hebben. “Het perceel wordt omgetoverd in een mooi bosje”, zegt wethouder Arno Witkam.

Tennisbaan

Borsele is één van de vijf Zeeuwse gemeenten die subsidie van natuurorganisatie IVN hebben gekregen voor de aanleg van een tiny forest. De bosjes ter grootte van een tennisbaan moeten de biodiversiteit vergroten en een plek zijn waar kinderen kennis kunnen maken met de natuur. Borsele verwacht in het najaar met de aanleg van het bosje te beginnen.

Vier

De vier andere Zeeuwse gemeenten waar een tiny forest komt, zijn Terneuzen, Middelburg, Noord-Beveland en Goes. In de laatste gemeenten komen er maar liefst vier, in Noord-Beveland is de aanleg van het tiny forest in Kortgene al begonnen

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

17 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden