Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kustloop in Vrouwenpolder is zwaar, maar vooral gezellig

Kustloop in Vrouwenpolder is zwaar, maar vooral gezellig

VROUWENPOLDER - De inschrijving voor de Kustloop in Vrouwenpolder is geopend. Natuurlijk doet viervoudig winnaar Erwin Harmes uit Middelburg weer mee. “Ik kijk er naar uit.” Hoogstwaarschijnlijk staat hij zaterdag 7 september met gedeputeerde Jo-Annes de Bat aan de start. De bestuurder wil de Kustmarathon lopen en ziet in de Kustloop een ideale wedstrijd om zich voor te bereiden.

Zowel Erwin Harmes als Jo-Annes de Bat waren vorige week even op het parkoers.

Aan het begin van de Veersedam checkten ze waar ze straks het strand op gaan. Harmes moest daar vorig jaar lossen. “Ik ben toen te hard gestart”, zegt hij. “Ik zat al snel hoog in mijn max en moest de anderen laten gaan.”

Graadmeter

Tim Pleijte uit Vlissingen ging er met de winst vandoor. Het was een tegenvaller voor Harmes, die de halve marathon in de vier jaar daarvoor op zijn naam schreef. De Middelburger hoopt de wedstrijd in september voor een vijfde keer te winnen. “Het is een zware wedstrijd en een ideale graadmeter voor de Kustmarathon. Het is een leuke loop, want de sfeer is top en alles is goed georganiseerd. Het is gezellig, omdat alle lopers blijven plakken na de finish."

Samenwerking

Pleijte is wederom één van zijn concurrenten, net als Huub van Noorden, Remy Vasseur en Bredanaar Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid voor de SP. Naast de favorieten hebben al honderden mensen zich ingeschreven. “We hebben al meer dan 700 inschrijvingen en lopen daarmee iets voor op vorig jaar”, zegt voorzitter Alex Maas van het organisatiecomité.

Advies

De provincie draagt voor het eerst met een subsidie bij aan de organisatie. Volgens De Bat past de Kustloop precies bij de doelstellingen van de provincie voor sportevenementen. “Als Zeeland zijn wij Land in Zee en de Kustloop heeft die elementen in zich. Dat maakt het tot een uniek evenement dat we moeten koesteren.” Zelf verschijnt hij hoogstwaarschijnlijk ook aan de start. De gedeputeerde heeft zich ingeschreven voor de Kustmarathon. Hij heeft van een collega het advies gekregen de Kustloop in zijn voorbereiding op te nemen. De Bat heeft geen idee wat hij moet verwachten. “Elk stukje weg, strand en bos is nieuw voor me. Het zal wennen zijn, maar ongetwijfeld een mooie ervaring.”

Inschrijven

Inschrijven voor de Kustloop op zaterdag 7 september kan via de website www.kustloop.nl. Er is plek voor zowel hardlopers als wandelaars. Naast de halve marathon zijn er kidslopen. Start en finish zijn zoals altijd in Vrouwenpolder.

Meer uit Beveland

'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

7 uur geleden
Feest in Kamperland voor 101-jarige Andrea Krijnberg-Terbeek

KAMPERLAND - Andrea Krijnberg-Terbeek woont nog zelfstandig in Kamperland en haar huis zat dinsdag gezellig vol visite voor haar 101-jarige verjaardagsfeest. Kinderburgemeester Noor van de gemeente Noord-Beveland trakteerde de jarige op zelfgebakken cupcakes met eentjes en nulletjes erop. Die liet de jarige zich goed smaken. "Zal ik er even mee rondgaan?", vroeg ze kwiek. Op haar respectabele leeftijd zit ze nog vol grapjes, positiviteit en complimentjes. "Je ziet er voornaam uit, als een echte burgemeester, met je mooie, kanten jurk en ketting", zei ze tegen Noor.

8 uur geleden
Profielwerkstukprijs voor Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van Calvijn College Goes

GOES - Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van het Calvijn College in Goes hebben met hun profielwerkstuk de jaarlijkse Jan Penprijs van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen. De leerlingen van vwo 6 vielen donderdag in de prijzen met hun werkstuk over vroegkinderlijk trauma in de klas.

14 uur geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

MIDDELBURG - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

14 uur geleden
Dode bij botsing auto en lijnbus in Heinkenszand

HEINKENSZAND - In Heinkenszand heeft dinsdag aan het einde van de ochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij de botsing tussen een lijnbus en een personenauto is de bestuurder van de auto om het leven gekomen, zo bevestigt de politie.

1 dag geleden
N57 bij Oosterscheldekering paar dagen half uur dicht voor hijswerk

KAMPERLAND - Op donderdag 25 en maandag 29 april en woensdag 1 en vrijdag 3 mei is de N57 van De Banjaard, bij Kamperland, tot de Kraaijensteinweg, bij Westenschouwen, tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. 'We hijsen deze dagen vier bewegingswerken uit voor groot onderhoud', laat Rijkswaterstaat weten. 'Autoverkeer leiden we tijdens de daadwerkelijke afsluiting om via de Zeelandbrug en moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.'

1 dag geleden
Bewonersinitiatief Borsele geeft gemeente een tien

HEINKENSZAND - Vertegenwoordigers van gemeenten en bewonersinitiatieven geven de onderlinge samenwerking in de energietransitie een 6,4 - en op onderdelen zelfs een onvoldoende. Dit blijkt uit de nationale buurkracht monitor 2024, die op 11 april gepresenteerd werd tijdens het netwerkevenement Samen sterk met buurkracht in Utrecht. "Dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is", aldus Roel Woudstra, directeur van Buurkracht. "Om de energietransitie tot een succes te maken, is die samenwerking cruciaal. Gelukkig zien we dat de wil er is. Tijdens ons evenement gingen gemeenten en bewoners met elkaar in gesprek." Daarbij kwamen inspirerende voorbeelden langs van gemeenten waar het wél goed gaat. Bewonersinitiatieven uit de gemeenten Borsele en Boekel beoordeelden hun gemeente met het cijfer tien. Zij kregen een oorkonde en vertelden hun verhaal.

2 dagen geleden