Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstwerk ‘Windkracht’ geopend aan vooravond Dag van het Landschapspark

Kunstwerk ‘Windkracht’ geopend aan vooravond Dag van het Landschapspark

HEINKENSZAND - De entree van het Landschapspark Borsele heeft met de onthulling van het door de Haarlemmermeerse kunstenares Saske van der Eerden ontworpen kunstwerk ‘Windkracht’ de loper uitgelegd voor inwoners, gasten en passanten. Mooi op tijd, want zaterdag 3 juli zijn er tal van activiteiten op de Dag van het Landschapspark.

Het ontwerp van Saske van der Eerden is gekozen uit meerdere inzendingen. Het voldeed aan belangrijke criteria, zoals herkenbaarheid van het gebied, aansluiting op de omgeving, op afstand herkenbaar zijn en mensen uitnodigen om ermee op de foto te gaan. “Dat is allemaal gelukt en dat laatste ga ik na de onthulling dan ook gelijk in praktijk brengen”, aldus wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele. Hij memoreert dat er op deze zonnige dag twee items uit het toeristisch en recreatief actieplan worden afgevinkt. “We onthullen het kunstwerk én de startlocatie van het landschapspark wordt in gebruik genomen. Dit actieplan legt in alles de nadruk op ‘samen’. Het is een coproductie tussen de gemeente en Landschapspark Borsele, maar ook in samenwerking met ondernemers, stichtingen en organisaties. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”

De kunstenares liet zich inspireren door de slogan ‘Landschapspark Borsele geeft je energie!’ “Mijn ontwerp maakt de verbinding tussen alle vormen van energie en plezier die het park te bieden heeft”, zegt Saske. Het peutertje staat voor nieuw, vernieuwing, groei en levenslust. ”Het kunstwerk symboliseert de fysieke entree tot het landschapspark Borsele en op deze startlocatie kunnen bezoekers met de auto parkeren en zich oriënteren op de prachtige omgeving die de Zak van Beveland presenteert via drie informatieborden.” Op 3 juli biedt de Stichting Landschapsbeheer Borsele een programma tijdens de Dag van het Landschapspark. En knooppuntroutes voor fietsers en wandelaars liggen uitnodigend te wachten.

Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor activiteiten op www.dagvanhetlandschapspark.nl.

Meer uit Beveland

Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

2 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

6 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

6 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

9 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

1 dag geleden