Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstkameraden exposeren in rechtbank

Kunstkameraden exposeren in rechtbank

MIDDELBURG - In de hal het gerechtsgebouw aan de Kousteensedijk in Middelburg is nog tot eind maart werk van het project Kunstkameraden te bekijken. Voor dit project werkten kinderen van een basisschool in Breda en van de Eerste Opvang Anderstaligen samen met Bredase kunstenaars. Jongeren uit de jeugdzorg en jonge vluchtelingen zijn gekoppeld aan een kunstenaar en samen gingen zij aan de slag om in een atelier kunst te maken. De kinderen van de opvang wonen nog maar kort in Nederland en leren binnen een jaar zoveel mogelijk Nederlands, zodat ze kunnen doorstromen naar een school bij hen in de buurt.

Zelfvertrouwen

De kinderen maken als Kunstkameraad samen met professionele kunstenaars in een één-op-één situatie binnen tien bijeenkomsten in het atelier een kunstwerk. Het project richt zich niet op de problemen waarmee deze jongeren te maken hebben, maar op het plezier van de deelnemers en hun gevoel van trots. Onderzoek door Avans Hogeschool wijst uit dat het project de trots en het zelfvertrouwen van de jongeren vergroot.

Deelnemers

De deelnemende Kunstkameraden zijn Paul van Osch en Joâo Paulo, Noortje Haegens en Alex, Maud Masselink en Lorenzo, Leonie Muller en Husna, Dorry Franken en Zimo, Claudette van de Rakt en Elias, Guusje Beeftink en Salman, Cecile Verwaaijen en Ahmed, Denise Motz en Emil, Gemma de Waard en Rawan, Raymond Assink en Yousef, Arjan Janssen en Mohammed, Michiel van der Zanden en Safouane en Lian Waas en Hala.

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

13 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

13 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden