Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstexpositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in gemeentehuis Tholen

Kunstexpositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in gemeentehuis Tholen

THOLEN - De speciale expositie over kunst rondom de Watersnoodramp in 1953 is nog tot en met vrijdag 25 augustus te zien in het gemeentehuis van Tholen. Negen kunstenaars uit de gemeente Tholen hebben meegewerkt aan dit project.

In het gemeentehuis vindt momenteel een bijzondere tentoonstelling plaats die kunst en geschiedenis samenbrengt. Bezoekers hebben nog tot en met vrijdag 25 augustus de gelegenheid om getuige te zijn van een speciale expositie gewijd aan kunst die geïnspireerd is door de verwoestende Watersnoodramp in 1953.

Schilderijen, mozaïeken en beeldhouwwerken, gemaakt door in totaal 35 kunstenaars uit Zeeland en West-Brabant, vertellen het aangrijpende verhaal van deze tragische gebeurtenis. Onder de kunstenaars bevinden zich ook negen Tholenaren die hun werken tentoonstellen in het gemeentehuis.

Kunstenaars
Van de Thoolse kunstenaars zijn er glaswerken te bewonderen van Ton Bruyns en Lia Bruyns Schoonen, mozaïekstukken van Esther Timmermans, beeldhouwwerken van Frans van Drunen en nog veel meer. Bezoekers zijn welkom van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur, en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Op donderdagavond zijn mensen ook welkom tussen 18.00 en 20.00 uur.

De expositie was eerder te zien in het kerkje van De Heen en vertrekt na de periode in het Thoolse gemeentehuis naar West-Brabant voor een tentoonstelling in Fort Sabina in Heijningen en in de kerk van Willemstad. Toegang is gratis.


Lees ook

Tholen doet onderzoek naar veiligheid in gemeente onder ruim 1100 inwoners

Meer uit Tholen

Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

2 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

20 uur geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

21 uur geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden
In beeld: Koningsdag in Stalland, Flupland en Oud-Vossemeer [FOTOALBUM]

OUD-VOSSEMEER/SINT-ANNALAND/SINT PHILIPSLAND - Koningsdag begon voor de vroege verkopers met een somber weertje, maar eindigde met een lekker zonnetje. De inwoners van Stalland, Flupland en Oud-Vossemeer maakten er afgelopen zaterdag een groot feest van.

2 dagen geleden