Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstexpositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in gemeentehuis Tholen

Kunstexpositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in gemeentehuis Tholen

THOLEN - De speciale expositie over kunst rondom de Watersnoodramp in 1953 is nog tot en met vrijdag 25 augustus te zien in het gemeentehuis van Tholen. Negen kunstenaars uit de gemeente Tholen hebben meegewerkt aan dit project.

In het gemeentehuis vindt momenteel een bijzondere tentoonstelling plaats die kunst en geschiedenis samenbrengt. Bezoekers hebben nog tot en met vrijdag 25 augustus de gelegenheid om getuige te zijn van een speciale expositie gewijd aan kunst die geïnspireerd is door de verwoestende Watersnoodramp in 1953.

Schilderijen, mozaïeken en beeldhouwwerken, gemaakt door in totaal 35 kunstenaars uit Zeeland en West-Brabant, vertellen het aangrijpende verhaal van deze tragische gebeurtenis. Onder de kunstenaars bevinden zich ook negen Tholenaren die hun werken tentoonstellen in het gemeentehuis.

Kunstenaars
Van de Thoolse kunstenaars zijn er glaswerken te bewonderen van Ton Bruyns en Lia Bruyns Schoonen, mozaïekstukken van Esther Timmermans, beeldhouwwerken van Frans van Drunen en nog veel meer. Bezoekers zijn welkom van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur, en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Op donderdagavond zijn mensen ook welkom tussen 18.00 en 20.00 uur.

De expositie was eerder te zien in het kerkje van De Heen en vertrekt na de periode in het Thoolse gemeentehuis naar West-Brabant voor een tentoonstelling in Fort Sabina in Heijningen en in de kerk van Willemstad. Toegang is gratis.


Lees ook

Tholen doet onderzoek naar veiligheid in gemeente onder ruim 1100 inwoners

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

12 uur geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

14 uur geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

15 uur geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 dagen geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

2 dagen geleden