Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunst kijken in de Grote Kerk in Goes

Kunst kijken in de Grote Kerk in Goes

GOES - In de Grote Kerk in Goes is de tentoonstelling ‘Goes En-Passant’ tot en met 18 juni te bekijken. Ook Tweede Pinksterdag is de expo open. 

Inmiddels is de 28e editie van Goes En-Passant begonnen en daarmee is het een niet meer weg te denken, jaarlijkse tentoonstelling. De expositie is opgebouwd met werken van kunstenaars van ‘Verrassend dichtbij: Johan Elenbaas uit Wilhelminadorp, Marjan van Garsel uit Heinkenszand, Frans Kegels uit Sas van Gent, Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, Jolanda Mateeuwsen uit ’s-Heer Abtskerke, Carmen Milhous uit Goes, Loes Müller uit Rilland, Frida van Overbeeke-Verschuur en Jack Willemsen beiden uit Goes. Zij tonen werk uit verschillende disciplines in de beeldende kunst: schilderijen, gemengde technieken, sieraden, sculpturen, keramiek, glas en roestvrijstaal. 

Demonstraties en rondleidingen

Ook houden de kunstenaars regelmatig demonstraties waarbij het publiek vragen kan stellen en kan kijken hoe bepaald werk tot stand komt. Ook behoren rondleidingen tot de mogelijkheden. De meeste kunstenaars zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Inmiddels hebben 65 verschillende kunstenaars hun werk kunnen tonen in deze organisatie. De expo is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is vrij.

Goes En-Passant is een concept om jaarlijks een tentoonstelling te organiseren die diverse kunstenaars de gelegenheid geeft hun werk te laten zien aan een breed publiek. Kunst wordt eerst getoond in de etalages van diverse Goese ondernemers. Daarna gaat het werk naar de Grote Kerk die daarvoor gratis toegankelijk is. Een van de doelstellingen is om kunst dichter bij de mensen te brengen.

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 dag geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

1 dag geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

1 dag geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

2 dagen geleden