Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunst Fietsroute Middelburg biedt 20 kilometer lang moois

Kunst Fietsroute Middelburg biedt 20 kilometer lang moois

MIDDELBURG - Zaterdag 17 en zondag 18 september is het Kunst Fietsroute Middelburg. Jonge, pas gestarte en gevestigde kunstenaars tonen hun werk op 11 locaties in het groene buitengebied van Middelburg.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september van 11.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden fietsend of met de auto een route afleggen en de kunstenaars bezoeken die buiten de vesten van Middelburg werken. Het kunstaanbod is gevarieerd en word gecompleteerd met activiteiten en demonstraties op diverse locaties. De locaties zijn herkenbaar aan de blauwe vlag van de Kunst en Cultuurroute Middelburg.

Demonstraties op de locatie aan de Walcherseweg 200 en Nadorstweg 38
-         Janneke Jacobs (nr. 11) laat zien hoe een Zeeuws Paardenmes,
                onderdeel van ons Zeeuws Cultureel erfgoed, gemaakt wordt.
-         Lillith de Jonge (nr. 21) mengt coldwax met olieverf en demonstreert
                een schildertechniekwaarbij ze boeiende texturen creëert.
-         Maarten Rollf of Roelofs (nr. 22) is edelsmid en demonstreert het
                zilvergieten volgens de Delftse gietmethode.
-         Erwin de Visser (nr. 23) is houtkunstenaar en maakt pyrogravures. Een
                techniek waarbij afbeeldingen in hout worden gebrand.

De route is circa 20 kilometer en op elk punt te starten. Foto’s en een routekaart staan onder meer op www.fietsroute.middelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Koningsdag Zoutelande 2024

ZOUTELANDE - Vier Koningsdag en -nacht 2024 in Zoutelande! Op 26 en 27 april 2024 viert Zoutelande Koningsnacht en Koningsdag met een spectaculair programma vol activiteiten voor jong en oud, mogelijk gemaakt door de enthousiaste steun van lokale ondernemers en sponsors.

1 uur geleden
Politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers en maatregelen te nemen

WALCHEREN- De politie waarschuwt voor inbrekers in het gebied van Walcheren. Ze zouden vooral actief zijn in Vlissingen, Middelburg en Veere. Inbrekers wisten tot nu toe in april spullen te stelen uit zeven woningen. De teller voor dit jaar staat op ongeveer veertig meldingen voor woninginbraak. 

20 uur geleden
Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

23 uur geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

1 dag geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

1 dag geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

2 dagen geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

2 dagen geleden