Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunst- en Cultuurroute Middelburg presenteert nieuwe deelnemers én Het Lokaal

Kunst- en Cultuurroute Middelburg presenteert nieuwe deelnemers én Het Lokaal

MIDDELBURG - Tijdens de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute Middelburg zijn zondag (5 juli) twee nieuwe adressen te bezoeken. Ook opent de organisatie Het Lokaal. Hier kunnen jonge of beginnende kunstenaars hun werk exposeren.Bij de Kunst- en Cultuurroute kunnen belangstellenden iedere eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur bij vijfendertig verschillende ateliers, galeries en musea in de binnenstad vrijblijvend een kijkje nemen.

Nieuw

De nieuwe adressen zijn GHS/MAS en Phoenix Art, beide aan de Gravenstraat. GHS/MAS (Geloof Hoop Liefde/Middelburgse Atelierstichting) toont op het voorplein een granieten beeld van Leendert Buth uit Vlissingen. Daarnaast zijn er open ateliers van Koen Beekman (maliën), Kees van de Ven (werken en tekeningen van metaal) en Barbara Jean Helmes (verscheidene tweedimensionale disciplines).

Bij Phoenix Art, huiskameratelier The Blue Room, exposeert Miranda van der Poel abstracte olieverfschilderijen, beschilderde ronde ijzeren oliedeksels met mixed media, objecten van vilt, fotografie en voorwerpen die ze op straat en in de natuur vindt. Met deze gevonden materialen met vaak een rafelrandje geeft ze haar gevoel vorm, structuur kleur en beeld.

Deze zondag is ook het werk van Anya Langerak te zien in Padma, met empathische portretten in pastelkrijt, foto’s en pentekeningen.

Lokaal

De Middelburgse cultuurwethouder Carla Doorn opent om 13.00 uur Het Lokaal aan het Zusterplein. Hier krijgen jonge of beginnende kunstenaars een podium om hun werken tentoon te stellen. Iedere eerste zondag van de maand doet de voormalige fietsenreparatieruimte dienst als expositieruimte. Het gebouw is van gemeente Middelburg en wordt gebruikt als leslokaal door scholengemeenschappen, ondernemersvereniging VOM houdt er vergaderingen en het terrein is voor toeristen het vertrekpunt voor een bezoek aan de stad.

Kunstenaar van de Maand

De ‘Kunstenaar van de Maand’ mag Het Lokaal in vakantieperiodes gebruiken om workshops te geven of zelf aan het werk te gaan, waarbij het publiek mag binnenlopen. De eerste Kunstenaar van de Maand is de uit Duitsland afkomstige Bruno Seeber. Hij maakt onder meer kunstzinnige klankkasten met stalen spijkers, kogels en knikkers. “We vinden Het Lokaal een welkom aanvulling op de route en hopen dat vooral jonge kunstenaars de ruimte gebruiken om hun werk te tonen”, zegt voorzitter Judith Loontjens van de Kunst- en Cultuurroute. “We roepen jonge kunstenaars dan ook op om zich aan te melden via [email protected]. “Daarnaast zou het mooi zijn als jongeren hierdoor de kunstroute vaker bezoeken.”

Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

4 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

21 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

22 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden