Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunst achter het raam in plaats van oude gordijnen

Kunst achter het raam in plaats van oude gordijnen

VLISSINGEN - Van vijf kunstenaars hangt er werk achter de ramen van leegstaande woningen in de Bloemenbuurt zijn: Rem van den Bosch, Nanda Runge, Leon Riekwell, Gerard Vogelaar en Anne-Marie van Sprang.

“Ik heb de kunstenaars gevraagd om iets te maken of een bestaand werk in te sturen rond het thema: ‘Het einde der dingen maakt nooit deel uit van die dingen zelf, maar vormt het begin van iets nieuws...’, dat is een citaat van Leonardo da Vinci,” doet Hans Bommeljé uit de doeken. “Dat leek me mooi passen want dat is iets dat alle buurtbewoners gaan merken.”

Oude gordijnen
De deelnemende kunstenaars hebben ieder twee weken ingestuurd. Bommeljé heeft die op plaatmateriaal laten printen dat qua maatvoering zo’n beetje overeenkomst met het formaat van de ramen waar de kunst komt te hangen. “Kunst in plaats van oude gordijnen. Als buurtbewoners zijn we er ook bij gebaad dat de boel niet achteruit gaat voordat er gesloopt gaat worden. Ook de tuinen van de leegstaande woningen worden door Orionis nog onderhouden om dat tegen te gaan.

Beheersplan
Er is een beheersplan gemaakt om verpaupering tegen te gaan en daar past het kunstproject in.” De kunstwerken hangen nu in woningen aan de Bloemenlaan, Crocuslaan, Primulalaan, Hyacinthenlaan, Begonialaan en Margrietenlaan. “Het is zo uitgevoerd dat wanneer een woning waar kunst achter het raam hangt wordt gesloopt het werk ook weer in een andere woningen gehangen kan worden,” legt Bommeljé uit.

QR-code
De geëxposeerde kunstwerken zijn voorzien van een QR-code die verwijst naar de website van de betreffende kunstenaar. Volgens Bommeljé zijn de reacties op de kunstwerken vanuit de buurt erg positief. “Voorlopig blijft het bij de tien werken die er nu hangen. Maar er gaan natuurlijk veel meer huizen gesloopt worden, dus misschien krijgt het nog een vervolg.”

Meer uit Vlissingen

Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

16 uur geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

1 dag geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

1 dag geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

2 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

2 dagen geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

2 dagen geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

3 dagen geleden