Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

De kruising Ritthemsestraat (N662), A58 en Marie Curieweg wordt dit jaar opnieuw ingericht. Zo komt er een nieuwe rotonde aan en daarnaast wordt de Ritthemsestraat deels opnieuw ingericht. De kruising wordt straks veiliger en verkeer zal sneller doorstromen. De eerste werkzaamheden zijn deze week begonnen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2022 gereed.

In opdracht van de Provincie Zeeland gaat KWS Infra Roosendaal de komende maanden aan de slag met de herinrichting. Van januari tot en met mei 2022 worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zoals het aanbrengen van grond (voorbelasting) aan de Ritthemsestraat ter hoogte van de af- en toerit aan de zuidzijde van de A58. De aangebrachte voorbelasting moet ervoor zorgen dat in een later stadium de ondergrond geschikt is om de rotonde te kunnen aanleggen. Daarna wordt een nieuw fietspad aangelegd aan de noordzijde van de Ritthemsestraat. In de zomer wordt aan de zuidzijde van de Ritthemsestraat een parallelweg aangelegd en de aansluiting met de Zandweg wordt gereconstrueerd. Vanaf de Zandweg tot aan de Koedijk wordt de Ritthemsestraat gerenoveerd. In het najaar wordt de nieuwe rotonde aan de Ritthemsestraat – Marie Curieweg aangelegd.

Hinder
Hoewel we overlast proberen te beperken, kan het werk hinder met zich meebrengen. Van 17 januari tot en met 11 februari 2022 vinden er werkzaamheden plaats in de bermen van de Ritthemsestraat ter hoogte van de toe- en afrit van de A58 (zuidzijde). Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de maximum snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Van 24 tot en met 31 januari op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur vinden er werkzaamheden plaats waarbij de Ritthemsestraat onder het viaduct van de A58 deels is afgesloten. Verkeer wordt via verkeersregelaars doorgelaten. Op deze manier ontstaat er een veilige in- en uitrit voor het werkverkeer. Later in het jaar vinden opnieuw werkzaamheden plaats waarbij hinder kan ontstaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Ernstig ongeluk op motorcrossbaan Ritthem

RITTHEM - Op de motorcrossbaan bij Ritthem is vanmiddag iemand ernstig gewond geraakt bij een ongeluk. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden
Zaterdag Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Alle hens aan dek! Dat is het motto van Festival aan Zee, dat op zaterdag 28 mei voor de eerste keer wordt gehouden op het Badstrand in Vlissingen.

10 uur geleden
Nieuw boek over de bunkers rond Britannia

VLISSINGEN - De vondst van een onbekende manschappenbunker vorig jaar bij voormalig hotel Britannia was voor Hans Sakkers, Hans Houterman en Peter Heijkoop de aanleiding om de bunkers die rondom Britannia hebben gestaan te beschrijven. Hotel Britannia was in de Tweede Wereldoorlog een belangrijk Duits marinehoofdkwartier en speelde een cruciale rol in de Slag om de Schelde.

1 dag geleden
‘Ben gelukkiger dan ooit. Word altijd blij wakker’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden
Nationale Archeologiedagen bij Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Dit jaar vindt alweer de zevende editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Drie dagen lang worden er verschillende activiteiten georganiseerd door heel Nederland. Ook Erfgoed Zeeland doet weer mee en heeft een leuk programma klaarliggen. Kom op vrijdag 17 juni en op zaterdag 18 juni kennismaken met de Zeeuwse archeologie!

3 dagen geleden
Druk weekend voor VTV met eerste plaats voor acroduo

VLISSINGEN - Het afgelopen weekend stond voor de Vlissingse Turn Vereniging bol van de activiteiten met als hoogtepunt het resultaat van het E-senioren Damesacropaar Isha de Witte en Myrthe Jellema. Zij werden in de landelijke halve finale Acrogym in Gramsbergen eerste en plaatsten zich daarmee voor de landelijke finale. 

3 dagen geleden
Starfighter komt naar Vlissingen voor première TopGun

VLISSINGEN - Vandaag (maandag) wordt er een Starfighter straaljager geplaatst bij CineCity aan de Spuikomweg. De straaljager komt naar Vlissingen voor de premiere van de film TopGun met Tom Cruise die dinsdagavond 24 mei om 20 uur in première gaat.

3 dagen geleden