Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

De kruising Ritthemsestraat (N662), A58 en Marie Curieweg wordt dit jaar opnieuw ingericht. Zo komt er een nieuwe rotonde aan en daarnaast wordt de Ritthemsestraat deels opnieuw ingericht. De kruising wordt straks veiliger en verkeer zal sneller doorstromen. De eerste werkzaamheden zijn deze week begonnen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2022 gereed.

In opdracht van de Provincie Zeeland gaat KWS Infra Roosendaal de komende maanden aan de slag met de herinrichting. Van januari tot en met mei 2022 worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zoals het aanbrengen van grond (voorbelasting) aan de Ritthemsestraat ter hoogte van de af- en toerit aan de zuidzijde van de A58. De aangebrachte voorbelasting moet ervoor zorgen dat in een later stadium de ondergrond geschikt is om de rotonde te kunnen aanleggen. Daarna wordt een nieuw fietspad aangelegd aan de noordzijde van de Ritthemsestraat. In de zomer wordt aan de zuidzijde van de Ritthemsestraat een parallelweg aangelegd en de aansluiting met de Zandweg wordt gereconstrueerd. Vanaf de Zandweg tot aan de Koedijk wordt de Ritthemsestraat gerenoveerd. In het najaar wordt de nieuwe rotonde aan de Ritthemsestraat – Marie Curieweg aangelegd.

Hinder
Hoewel we overlast proberen te beperken, kan het werk hinder met zich meebrengen. Van 17 januari tot en met 11 februari 2022 vinden er werkzaamheden plaats in de bermen van de Ritthemsestraat ter hoogte van de toe- en afrit van de A58 (zuidzijde). Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de maximum snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Van 24 tot en met 31 januari op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur vinden er werkzaamheden plaats waarbij de Ritthemsestraat onder het viaduct van de A58 deels is afgesloten. Verkeer wordt via verkeersregelaars doorgelaten. Op deze manier ontstaat er een veilige in- en uitrit voor het werkverkeer. Later in het jaar vinden opnieuw werkzaamheden plaats waarbij hinder kan ontstaan.

Meer uit Vlissingen

Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

1 uur geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

3 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

3 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

3 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

4 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

4 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

4 dagen geleden