Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

Kruising Ritthemsestraat A58-Marie Curieweg gaat op de schop

De kruising Ritthemsestraat (N662), A58 en Marie Curieweg wordt dit jaar opnieuw ingericht. Zo komt er een nieuwe rotonde aan en daarnaast wordt de Ritthemsestraat deels opnieuw ingericht. De kruising wordt straks veiliger en verkeer zal sneller doorstromen. De eerste werkzaamheden zijn deze week begonnen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2022 gereed.

In opdracht van de Provincie Zeeland gaat KWS Infra Roosendaal de komende maanden aan de slag met de herinrichting. Van januari tot en met mei 2022 worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zoals het aanbrengen van grond (voorbelasting) aan de Ritthemsestraat ter hoogte van de af- en toerit aan de zuidzijde van de A58. De aangebrachte voorbelasting moet ervoor zorgen dat in een later stadium de ondergrond geschikt is om de rotonde te kunnen aanleggen. Daarna wordt een nieuw fietspad aangelegd aan de noordzijde van de Ritthemsestraat. In de zomer wordt aan de zuidzijde van de Ritthemsestraat een parallelweg aangelegd en de aansluiting met de Zandweg wordt gereconstrueerd. Vanaf de Zandweg tot aan de Koedijk wordt de Ritthemsestraat gerenoveerd. In het najaar wordt de nieuwe rotonde aan de Ritthemsestraat – Marie Curieweg aangelegd.

Hinder
Hoewel we overlast proberen te beperken, kan het werk hinder met zich meebrengen. Van 17 januari tot en met 11 februari 2022 vinden er werkzaamheden plaats in de bermen van de Ritthemsestraat ter hoogte van de toe- en afrit van de A58 (zuidzijde). Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de maximum snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Van 24 tot en met 31 januari op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur vinden er werkzaamheden plaats waarbij de Ritthemsestraat onder het viaduct van de A58 deels is afgesloten. Verkeer wordt via verkeersregelaars doorgelaten. Op deze manier ontstaat er een veilige in- en uitrit voor het werkverkeer. Later in het jaar vinden opnieuw werkzaamheden plaats waarbij hinder kan ontstaan.

Meer uit Vlissingen

Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

13 uur geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

14 uur geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

1 dag geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

1 dag geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

2 dagen geleden
Auto te water bij rotonde Sloeweg

VLISSINGEN - Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar auto te water geraakt bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg en de Hercules Segherslaan in Vlissingen.

2 dagen geleden
Tweemaal zilver voor acro VTV

VLISSINGEN - De acrogroep van de Vlissingse Turn Vereniging sluit het seizoen af twee zilveren medailles.

2 dagen geleden