Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kruidentuin in Abdijcomplex krijgt standbeeld van Hans Lipperhey

Kruidentuin in Abdijcomplex krijgt standbeeld van Hans Lipperhey

MIDDELBURG - Er komt een standbeeld van Hans Lipperhey in de kruidentuin van het Abdijcomplex in Middelburg.

Lipperhey heeft in 1608 in Middelburg de telescoop uitgevonden. Het initiatief om een standbeeld van hem te laten maken is afkomstig van Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen. Lipperhey woonde in 17e eeuw in de buurt van de Lange Jan en de Abdij toen hij ‘de Hollandsche kijcker’ uitvond.

Zittend

Op verzoek van de sterrenwacht heeft Joop van Nugteren uit Burgh-Haamstede een ontwerp gemaakt. “Het wordt een zittend beeld van Lipperhey die met zijn kijker naar de Lange Jan kijkt. Het wordt een beetje speels, zodat toeristen ernaast kunnen gaan zitten en seflies mee maken”, zegt Rijk-Jan Koppejan, voorzitter van de sterrenwacht.

Akkoord

De kruidentuin is eigendom van de provincie Zeeland. Het college van Gedeputeerde Staten is dinsdag akkoord gegaan met het verzoek van de sterrenwacht, die nu op zoek gaat naar financiering. Koppejan verwacht bij die zoektocht niet al te veel problemen. “Maar in deze tijden is niets zeker”, zegt hij.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Expositie in Vlissings museum 'eindelijk compleet'

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is de expositie ‘Wind in de zeilen’ vanaf vrijdag in zijn geheel te bezichtigen. ‘De laatste twee schilderijen zijn eindelijk vanuit Engeland aangekomen’, laat het museum weten.

12 uur geleden
Museum De Meestoof verwacht groot financieel tekort

SINT - ANNALAND - De Meestoof heeft aangegeven een groot exploitatietekort te verwachten. Volgens het gemeentebestuur kan het museumbestuur rekenen op extra financiële hulp. De hoogte van het bedrag hangt echter wel af van het aantal andere hulpvragen vanuit andere culturele organisaties.

13 uur geleden
Ovezande brengt kerk(je) naar de mensen

OVEZANDE - Het idee is eenvoudig, de uitwerking moeilijker. Gelukkig is Ad Schenk’s zoon Nathan timmerman en wilde hij in zijn vrije tijd een klein kerkje bouwen. De parochiekern Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart is eigenaar van een heuse tiny church. “Als mensen niet meer naar de kerk komen, brengen wij de kerk naar de mensen.”

14 uur geleden
Zeeuwse ziekenhuizen hebben zorg goed op orde

GOES - De Zeeuwse ziekenhuizen hebben hun kwaliteit van zorg goed op orde, zeggen ze aan de hand van de Hospital Standardised Mortality Ratio.

15 uur geleden
Fred Schonis zoekt een foto van zijn Middelburgse opa

MIDDELBURG - Fred Schonis is op zoek naar een foto van zijn opa Waltherus Schonis, die op 5 april april 1924 in Middelburg is overleden. “Ik ben hier al vijftig jaar mee bezig, maar weet niet hoe mijn opa eruit heeft gezien”, zegt de in Arnhem woonachtige Schonis.

15 uur geleden
Gratis energiescans voor binnenvaartschepen

VLISSINGEN - North Sea Port biedt gratis energiescans aan voor binnenvaartschepen.

16 uur geleden
Twee slavernijwandelingen door Middelburg

MIDDELBURG - Een Walchers samenwerkingsverband organiseert in oktober twee wandelingen door Middelburg die in het teken staan van het slavernijverleden.

16 uur geleden