Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kruidentuin in Abdijcomplex krijgt standbeeld van Hans Lipperhey

Kruidentuin in Abdijcomplex krijgt standbeeld van Hans Lipperhey

MIDDELBURG - Er komt een standbeeld van Hans Lipperhey in de kruidentuin van het Abdijcomplex in Middelburg.

Lipperhey heeft in 1608 in Middelburg de telescoop uitgevonden. Het initiatief om een standbeeld van hem te laten maken is afkomstig van Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen. Lipperhey woonde in 17e eeuw in de buurt van de Lange Jan en de Abdij toen hij ‘de Hollandsche kijcker’ uitvond.

Zittend

Op verzoek van de sterrenwacht heeft Joop van Nugteren uit Burgh-Haamstede een ontwerp gemaakt. “Het wordt een zittend beeld van Lipperhey die met zijn kijker naar de Lange Jan kijkt. Het wordt een beetje speels, zodat toeristen ernaast kunnen gaan zitten en seflies mee maken”, zegt Rijk-Jan Koppejan, voorzitter van de sterrenwacht.

Akkoord

De kruidentuin is eigendom van de provincie Zeeland. Het college van Gedeputeerde Staten is dinsdag akkoord gegaan met het verzoek van de sterrenwacht, die nu op zoek gaat naar financiering. Koppejan verwacht bij die zoektocht niet al te veel problemen. “Maar in deze tijden is niets zeker”, zegt hij. 

Meer uit Beveland

Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

8 minuten geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

1 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

15 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

21 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

22 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

22 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

1 dag geleden