Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kroost Kafé voor papa's en mama's in bibliotheek Goes

Kroost Kafé voor papa's en mama's in bibliotheek Goes

GOES - Haar zwangerschap was een mooie periode voor Romy Sterkman, maar soms voelde ze zich ook eenzaam. “Het was in de coronatijd en ik woonde nog niet zo lang in Goes”, vertelt de moeder van Zelda (2). “Ik miste aansluiting met mensen in dezelfde levensfase.” Nu we weer volop kunnen samenkomen, spreekt Romy meer jonge ouders en tot haar verrassing herkennen zij vaak haar gevoel. Het inspireerde haar een Kroost Kafé op te zetten. De eerste vindt vrijdagmorgen 7 juli plaats in de bibliotheek in Goes.

De liefde bracht de Rotterdamse Romy naar Goes, waar ze nu drie jaar woont. Toen ze in verwachting raakte, kende ze geen mensen in de buurt met kleine kinderen of die ook voor het eerst ouders werden. De coronaregels maakten het nog moeilijker om nieuwe contacten op te doen. “Ik had graag met anderen gekletst over zwanger zijn en ouder worden.”

Verbazing

Romy heeft samen met haar vriend Dennis Menheere, de vader van Zelda, een atelier in het Ambachtscentrum in Goes. De twee werken als illustrator en daarnaast is Romy styliste en hoedenontwerpster. Na de coronapandemie mocht het Ambachtscentrum weer open. “Hier ontmoeten we veel ouders van jonge kinderen die terug komen naar Zeeland en geen aansluiting vinden met andere ouders of niet weten bij wie ze terecht kunnen met vragen. In de kroeg ontmoet je eenvoudig nieuwe mensen, maar daar kom je in onze levensfase niet vaak. Ik niet tenminste, haha. Zo kreeg ik het idee om een kids café te beginnen in Goes, want tot mijn grote verbazing is dat er hier nog niet.” Romy besprak het met Marlies van Hoek, community librarian bij Bibliotheek Oosterschelde, en zij was meteen enthousiast. “We zien de bibliotheek als huiskamer van Goes en vinden het daarom belangrijk om activiteiten te organiseren samen met inwoners en naar de behoeften van inwoners. Daar past dit idee van Romy goed bij.”

Laagdrempelig

Zowel vaders als moeders van kinderen tot vier jaar zijn welkom bij het maandelijkse Kroost Kafé. “Het is niet alleen voor mama’s, omdat de rolverdeling tussen vaders en moeders steeds meer gelijk is en er ook gezinnen zijn met alleen papa’s of mama’s”, legt Romy uit. Omdat ouders van oudere kinderen elkaar bijvoorbeeld op het schoolplein kunnen ontmoeten, richt het Kroost Kafé zich op de ouders van de jongste kinderen. Terwijl zij lekker spelen kunnen de ouders met elkaar kletsen en tips delen. Romy en Marlies nodigen iedere keer een gastspreker uit, zoals een verloskundige of iemand die vertelt over babymassage of het belang van voorlezen. Het Kroost Kafé is iedere eerste vrijdag van de maand gratis te bezoeken van 9.30 tot 10.30 uur in de bibliotheek in Goes. “We vinden het belangrijk dat het laagdrempelig is”, zegt Romy. “Alle papa’s en mama’s van jonge kinderen zijn welkom. De basis is ontmoeting en ervaringen delen. Misschien levert het wel nieuwe vriendschappen op. Dus ik hoop dat er zoveel mogelijk papa’s en mama’s komen!”

Aanmelden

Aanmelden kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl/activiteiten. Wie ook een mooi idee heeft voor een activiteit in de bieb of een samenwerking is welkom contact op te nemen met Marlies van Hoek, via [email protected].

Meer uit Beveland

Jaarlijkse dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

8 uur geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

12 uur geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

17 uur geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

19 uur geleden
Gratis ambachtelijke moederdagappelkruimeltaart van de Smulkamer in Goes voor Vrienden van de Bode

GOES - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij de Smulkamer in Goes kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een verse, ambachtelijke roomboter appelkruimeltaart. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n zespersoonstaart gratis!

1 dag geleden
Wereldberoemd schrijverspaar Nicci French bezoekt Goes

GOES - Vrijdag 10 mei komt het wereldwijd succesvolle, Britse schrijversduo Nicci French naar Goes voor de promotie van hun nieuwe boek.

1 dag geleden
Rogier Zevenbergen is gesetteld in Zeeland: 'Mijn droom achterna gaan, kan ik iedereen aanraden'

MIDDELBURG/ZIERIKZEE - Rogier Zevenbergen vindt het helemaal niet erg als je hem 'Import-Zeeuw' noemt. Hij draagt deze titel met trots. In zijn werk houdt de geboren Amsterdammer zich zelfs bezig met het aantrekken van nieuwe Import-Zeeuwen. "Ik ervaar hier meer ruimte en rust, zowel privé als in mijn werk", vertelt Rogier.

1 dag geleden