Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kroongetuige liquidatieproces: 50 namen op dodenlijst van Taghi

Kroongetuige liquidatieproces: 50 namen op dodenlijst van Taghi

AMSTERDAM (ANP) - Volgens Tony de G., kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh, stonden er zo'n vijftig namen op een liquidatielijst die uitgevoerd moest worden. Er was dus "genoeg werk voor een hele periode", zou hoofdverdachte Delano R. tegen de kroongetuige hebben gezegd. De namen op die dodenlijst zouden op één na allemaal van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi afkomstig zijn.

De kroongetuige vertelde hier woensdag over op de derde dag van de inhoudelijke behandeling van het proces, Eris genaamd, in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Eris gaat over meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het Openbaar Ministerie denkt dat Delano R. als een soort 'moordmakelaar' fungeerde. Hij zou liquidatieopdrachten hebben aangenomen en deze vervolgens binnen de motorclub hebben uitgezet.

De advocaten van verschillende verdachten zetten grote vraagtekens bij de verklaringen van de kroongetuige en de betrouwbaarheid ervan. Naar eigen zeggen heeft De G. "volledig open kaart gespeeld" in zijn verklaringen en daarbij "niemand ontzien".

De G. liep over naar justitie nadat hij in Spanje was aangehouden voor de moord op Jair Wessels, die in juli 2017 in Breukelen werd doodgeschoten.

Meer uit Binnenland

Van der Wal: biologische boer mogelijk ontzien in stikstofaanpak

DEN BOSCH (ANP) - Stikstofminister Christianne van der Wal gaat met het kabinet kijken of het mogelijk is om biologische boeren te ontzien bij de aanpak van de stikstofcrisis. "Er zijn heel veel biologische boeren in Nederland die al jaren de omslag hebben gemaakt. Zij stoten daardoor veel minder stikstof uit", zegt ze, nadat dit maandag werd besproken met natuurorganisaties en stikstofbemiddelaar Johan Remkes op het provinciehuis in Den Bosch.

33 minuten geleden
Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector gaat in het stikstofgesprek van woensdag met bemiddelaar Johan Remkes nogmaals aandacht vragen voor het plan dat vorig jaar samen met onder meer land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland werd gepresenteerd om uit de stikstofcrisis te komen. Daarin staat dat de uitstoot in 2030 met zo'n 40 procent verminderd moet zijn, waar het kabinet nu werkt met een halvering. Verder wil een woordvoerder van Bouwend Nederland nog niet veel kwijt over het gesprek, dat ook wordt gevoerd met andere ondernemersorganisaties.

1 uur geleden
Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

1 uur geleden
Supermarkten gaan toch niet praten met stikstofbemiddelaar Remkes

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten schuiven donderdag toch niet aan bij het gesprek met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid. Supermarktkoepel CBL vindt het vooral van belang dat het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar in gesprek gaan om tot oplossingen te komen.

1 uur geleden
Minder dan 1000 coronagevallen, voor het eerst sinds begin juni

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn slechts 978 mensen positief getest op het coronavirus. Voor het eerst sinds 6 juni, zeventig dagen geleden, komt het aantal bevestigde besmettingen onder de grens van duizend uit.

1 uur geleden
Zorgminister Kuipers hoopt coronapil snel beschikbaar te hebben

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers hoopt de 'coronapil' Paxlovid van farmaceut Pfizer op korte termijn beschikbaar te hebben. De onderhandelingen tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en Pfizer zijn in de "afrondende fase" laat een woordvoerder van het ministerie weten. Het middel is alleen bedoeld voor een zeer beperkte groep mensen. Het gaat onder meer om mensen bij wie het coronavaccin niet werkt of die bijvoorbeeld uiterst kwetsbaar zijn omdat zij net een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

2 uur geleden
Remkes: gesprek met natuurorganisaties was zinvolle exercitie

DEN BOSCH (ANP) - Het gesprek met natuurorganisaties over het stikstofbeleid maandag was "een zinvolle exercitie", zegt bemiddelaar Johan Remkes. Volgens hem was het overleg in het provinciehuis in Den Bosch bedoeld "om wat scherper ingekleurd te krijgen waar alle partijen in dit debat precies staan".

2 uur geleden