Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KRO-NCRV voert actie voor getroffen vluchtelingen in kamp Moria

KRO-NCRV voert actie voor getroffen vluchtelingen in kamp Moria

HILVERSUM (ANP) - KRO-NCRV gaat komende week actief actie voeren voor de vluchtelingen in kamp Moria. De omroep gaat mensen oproepen om geld te doneren aan de stichting Because We Carry, die onder meer slaapzakken inzamelt voor de meer dan 13.000 mensen die door de brand in het kamp de schamele bezittingen die ze nog hadden zijn kwijtgeraakt.

Daarnaast gaat presentator Daan Nieber van het populaire jeugdprogramma Zapplive kinderen oproepen om foto's te maken met daarop de tekst #500kinderen en deze te delen via sociale media. Een collage van deze foto's wordt volgende week in Den Haag aangeboden om het kabinet aan te moedigen om geen vijftig, maar vijfhonderd kinderen uit Moria op te halen.

KRO-NCRV heeft van kinderen veel reacties gehad dat ze het heel erg vinden wat er in Moria gebeurt en dat zij willen weten hoe zij de kinderen daar kunnen helpen. Het kabinet besloot na lang beraad honderd vluchtelingen op te nemen, waaronder vijftig kinderen. Dit gaat echter wel af van een eerder in internationaal verband afgesproken vluchtelingenquotum waar Nederland zich aan moet houden.

Tijdens de Algemene Beschouwingen had vooral de linkse oppositie felle kritiek op deze naar hun mening schamele handreiking van het kabinet. Ook vluchtelingenorganisaties en gemeenten, die al hadden toegezegd de vluchtelingen onderdak te willen bieden, reageerden boos op de constructie van het kabinet.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Automaat voor de literaire trek

UTRECHT (ANP) - Heb je trek in een snack, dan ga je naar een automaat. Heb je zin in een goed verhaal, dan kun je komende dagen in Utrecht naar een verhalenmachine. Het literatuurfestival ILFU introduceert het apparaat als het vrijdag losbarst in de Domstad. Belangstellenden kunnen er gratis een tekst op papier, een soort kassabon, uit trekken van onder anderen Remco Campert, Manon Uphoff, Lévi Weemoedt, Herman Koch en Maarten Biesheuvel.

1 dag geleden
Depot Boijmans Van Beuningen laat eerste belangstellenden toe

ROTTERDAM (ANP) - Circa 7500 mensen kunnen dit weekeinde al kijken in en op het nieuwe depot van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het heeft de vorm van een enorme beker, een spiegelende buitenkant waarin Rotterdam te zien is en draagt ook nog eens berken en pijnbomen op het dak. Daar moet ook nog een terras komen. Het is bijna 40 meter hoog.

1 dag geleden
Senatoren vragen Netflix verfilming Chinese boekenreeks te staken

WASHINGTON (ANP) - Een groep van vijf Republikeinse Amerikaanse Senatoren heeft streamingdienst Netflix opgeroepen plannen om een Chinese sciencefictionboekenreeks tot actieserie te verwerken, stil te leggen. Volgens de Senatoren heeft de schrijver van de reeks zich in het verleden positief uitgelaten over de behandeling van Oeigoeren door de Chinese regering.

1 dag geleden
Nederlandse musea boekten in 2019 bezoekersrecord: 33 miljoen

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse musea wisten vorig jaar, dus voor de coronacrisis, bijna 33 miljoen belangstellenden te trekken, 600.000 meer dan in 2018 en een record. Dat meldt de Museumvereniging.

2 dagen geleden
Akwasi's Omroep Zwart wil meer kleur voor én achter de schermen

AMSTERDAM (ANP) - Initiatiefnemers Akwasi en filmregisseur Gianni Grot willen zich met hun Omroep Zwart aansluiten bij de NPO. Ze streven naar een "afspiegeling van de huidige Nederlandse samenleving" voor én achter de schermen, laat de dinsdag gelanceerde omroep donderdag weten.

2 dagen geleden
Famke Louise betuigt spijt van #ikdoenietmeermee

DEN HAAG (ANP) - Vlogger Famke Louise (21) heeft spijt van haar steun aan de actie #ikdoenietmeermee, waarmee ze zich uitsprak tegen het coronabeleid. In een bericht op Instagram biedt ze haar excuses aan en schrijft ze dat ze zich in het vervolg beter wil laten informeren door experts.

2 dagen geleden
Franse zangeres Juliette Gréco (93) overleden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse zangeres Juliette Gréco is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.

3 dagen geleden