Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kritiek op overstaptijd traject Bergen op Zoom-Roosendaal

Kritiek op overstaptijd traject Bergen op Zoom-Roosendaal

THOLEN - Het valt niet mee om op het station Bergen op Zoom de overstap naar Roosendaal te maken. Dat vindt ook de gemeente Tholen na kritiek vanuit Thoolse reizigers. De gemeente bracht het probleem dan ook onder de aandacht NS. “Dit met als resultaat dat met ingang van de dienstregeling per december 2021 1x per uur in Roosendaal een ruimere overstap komt van 3 naar 5 minuten van en naar Breda en verder. Helaas is voor de andere overstap verruiming van de overstaptijd nog niet mogelijk.”

Voor de overstap op het NS traject Bergen op Zoom –Roosendaal staan slechts drie minuten gepland. Uit een peiling door Statenleden van de provincie Zeeland bleek dat veel reizigers hinder ondervinden van de te korte overstaptijd. “Daar komt nog bij dat de trein uit Bergen op Zoom frequent wat vertraging heeft waardoor de overstap bijna onmogelijk is; al helemaal voor ouderen en mensen met een beperking”, aldus de Thoolse PvdA. “Ook Thoolse reizigers ondervinden hinder. Inmiddels zijn er vragen gesteld in PS van Zeeland, Brabant en aan de colleges van Bergen op Zoom, Roosendaal en Reimerswaal in de hoop dat de handen ineen geslagen kunnen worden en de NS dringend te verzoeken om aanpassing.”

Het college van de gemeente Tholen laat weten op de hoogte te zijn van de overstapproblemen: “De provincie Zeeland is inmiddels in overleg met de NS. Samen met de provincie Noord-Brabant is dit een gezamenlijk aandachtspunt. De afgelopen jaren heeft de provincie via bestuurlijke en ambtelijke gesprekken en in adviezen op vervoersplannen en dienstregelingen dit vraagstuk met regelmaat aangekaart. Dit met als resultaat dat met ingang van de dienstregeling 2022 per december 2021 1x per uur in Roosendaal een ruimere overstap wordt geboden van 3 naar 5 minuten van en naar Breda en verder. Helaas heeft NS aangegeven dat voor de andere overstap verruiming van de overstaptijd per dienstregeling 2022 nog niet mogelijk is. NS heeft aangegeven bij de daarop volgende dienstregeling (2023) een vervolgstap te willen realiseren. Dit was nu nog niet mogelijk vanuit de totale puzzel van personen- en goederentreinen op bepaalde kritieke punten (zoals de Moerdijkbrug), vanwege de spoor- en perroncapaciteit op station Roosendaal en vanwege overstappen op andere stations zoals Breda, Rotterdam en Leiden.”

De PvdA en de gemeente Tholen wijzen tevens naar de problemen die ontstaan voor mensen met een handicap of senioren die wat minder goed ter been zijn. “De NS zal ook moeten (gaan) voldoen aan het VN-Verdrag ‘inzake rechten van personen met een handicap’ om drempels voor personen meteen beperking zo veel mogelijk weg te nemen, zodat zij volledig kunnen deelnemen aan de samenleving. Het zou al helpen als de trein uit Zeeland recht tegenover de vertrekkende trein naar Zwolle zou stoppen. Nu rijdt de inkomende trein helemaal door naar het einde van het perron, terwijl de trein naar Zwolle aan het begin van het perron staat te wachten. Wij gaan de provincie vragen dit in te brengen in het overleg met NS”, aldus het college van B&W. 

Verder vindt de gemeente dat als een trein een of twee minuten vertraging heeft, de vertrekkende trein moet wachten tot de reizigers zijn overgestapt. “Mede op verzoek van Zeeland heeft NS haar treinpersoneel vorig jaar bericht om binnen het mogelijke te wachten indien er een beperkte vertraging is van 1 van de 2 treinen. De verkeersleiding beoordeelt dan op verzoek van treinpersoneel of de actuele situatie de maximale wachttijd van 2 minuten toestaat. We vragen de NS om in Roosendaal zoveel als mogelijk te wachten bij vertraging van de aansluitende trein, nogmaals onder de aandacht te brengen bij haar treinpersoneel.” 

Meer uit Tholen

Gezondheidstest voor 65-plussers in Poortvliet en Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER/POORTVLIET - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers in Poortvliet en Oud-Vossmeer uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 21 mei. In de ochtend kan men terecht in 't Ouwe Raed'uus in Poortvliet. In de middag vindt het plaats in het dorpshuis De Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

2 uur geleden
Stemronde geopend voor Thoolse fotowedstrijd: 'Foto met meeste likes wint'

THOLEN - De mogelijke prijswinnaars van de Thoolse fotowedstrijd zijn bekend. Negen foto's zijn geselecteerd en geplaatst op de Facebookpagina van de gemeente. De foto met de meeste likes wint.

18 uur geleden
Auto vliegt al rijdend in brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een personenauto is zaterdagmorgen in vlammen op gegaan aan de Derde Dijk in Sint-Maartensdijk. Inzittenden kwamen met de schrik vrij.Een personenauto vatte vlam tijdens het rijden. De inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten. De brandweer heeft de auto geblust. Doordat er weinig water in de omgeving is, werd een tankwagen van de brandweer gevraagd ter ondersteuning. Ondanks de inzet van de brand is het voertuig total-loss.

21 uur geleden
Onderzoek: 'Ongedierte zorgt in Zeeland voor minste overlast'

ZEELAND - Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.

1 dag geleden
Dominee Henk Poot geeft studiebijeenkomsten in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Spreker ds. Henk Poot houdt op maandag 13 en 27 mei namens Stichting Christenen voor Israël een studiebijeenkomst in Sint-Annaland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Intocht naar aanleiding van de Romeinenbrief.

1 dag geleden
Zeilboot in de problemen bij Tholen

THOLEN - De Mistral is vrijdagmorgen ingezet voor een zeilboot in de problemen met de sluizen bij Tholen. Er bleek een lekkage aan boord te zijn.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'De koeien gaan in bad'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden