Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kringloopwarenhuis Nobel ontwikkelt nieuwe activiteiten

Kringloopwarenhuis Nobel ontwikkelt nieuwe activiteiten

GOES - Hij wil er niet omheen draaien. “Het zijn spannende tijden”, zegt Floor Marijs van Kringloopwarenhuis Nobel in Goes. Om de door de lockdown gederfde inkomsten enigszins goed te maken, ontwikkelt hij nieuwe activiteiten.

Hij speelde al langer met het idee om in de huisontruimingen te gaan. De lockdown bracht dat in een stroomversnelling. “Nobel Huisontruimingen ligt in het verlengde van wat we al doen, maar gaat een stapje verder. Je doet dan alles, van het opruimen tot afval weggooien tot het bezemschoon opleveren”, zegt Floor Marijs, die zegt dat er snel een website de lucht in gaat over de nieuwe loot aan de boom. 

Veilinghuis

Hij is ook bezig met een veilinghuis. Daar moeten wat duurdere items via opbod worden verkocht. “Je hebt dan een paar kijkdagen en kunt vervolgens online bieden.” Een webshop is niet aan de orde. “Het is ondoenlijk om alle artikelen te fotograferen, online te zetten en vervolgens in te pakken en verzenden. Wij hebben niet dertig exemplaren van één artikel.” 

Marijs verwacht dat de nieuwe activiteiten waardevol zijn, maar hoopt dat de winkel weer snel open mag. Niet alleen voor hem, maar ook voor de vrijwilligers van wie een groot deel thuis zit. “Zij kunnen niets doen als er niets is te doen”, is Marijs nuchter. “De vergoeding die je krijgt, is een druppel op de gloeiende plaat. Aan het goede doel Compassion dat we steunen, willen we niet komen. Zo’n lockdown hakt er dan ook in.” 

De kringloopwinkel is (ook voor de nieuwe takken) te bereiken via 0113-853486.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

tati 1 1 maand geleden
kan ook niet wachten er weer eens binnen te stappen, vanuit Terneuzen vaste prik,eerst naar Nobel en dan de stad in

Meer uit Beveland

Regio deal versterkt Zeeland op meerdere vlakken

GOES - 422 Zeeuwen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn aan werk geholpen, 59 woningen toekomstbestendig gemaakt en Zeeuwse ondernemers zijn in 39 projecten aan de slag met innovatieve haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten. Dit zijn enkele resultaten die de regio deal Zeeland tot nu toe heeft opgeleverd, laat de provincie Zeeland weten.

4 uur geleden
Jongeren live in gesprek met winnaars Four Freedoms Awards

MIDDELBURG - Op woensdag 31 maart vindt de uitgestelde uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020 plaats. Aansluitend begint om 14.00 uur vanuit Middelburg de Four Freedoms Meet-up, waarbij vier jongeren praten met de winnaars. Zo bevraagt de Middelburgse zangeres en rechtenstudent Isabel Provoost (21) de vervolgde Filipijnse journaliste Maria Ressa over de Freedom of Speech (vrijheid van meningsuiting). 

5 uur geleden
Moestuinen zijn populair

GOES - “Het mooie weer stimuleert wel menig tuinier om te gaan beginnen, maar het is nog erg vroeg om wat in de grond te doen. Het is nog erg nat en koud”, zegt voorzitter Pieter-Floor Kool van Volkstuindersvereniging Goes. Hij signaleert ook dat het hebben van een moestuin zeker in is. “Onze volkstuindersvereniging telt meer dan honderd actieve leden en heeft drie tuincomplexen. De complexen die aan de Riemwagenweg in Goes Zuid liggen en aan de Stelleweg in Kloetinge zijn volledig bezet en hebben ook al een wachtlijst. Het complex in de Goese Polder, tegen de Oude Zeedijk, is nog niet helemaal vol.”Verschuivingen

7 uur geleden
Plannen voor nieuw opslaggebouw bij COVRA

NIEUWDORP – De Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (COVRA) wil op haar terrein bij Nieuwdorp een nieuwe opslag realiseren voor laag- en middelradioactief afval. 

22 uur geleden
Fotoproject ‘Verhalen achter gezichten van Ruilwinkels’

GOES - De Ruilwinkel in Goes van SMWO is een ontmoetingsplek waar je zonder geld spullen of diensten kunt ‘kopen’. Onlangs is er is een fotografie- en verhalenproject gemaakt over de Ruilwinkels van Goes en Zierikzee.Een aantal vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels is geïnterviewd over waarom zij betrokken zijn bij de Ruilwinkels. Deze vaak bijzondere verhalen en foto’s zijn gebundeld in dit boekje. Maandag 22 februari is het eerste exemplaar uitgereikt aan wethouder André van der Reest. Helaas, vanwege de coronamaatregelen, in kleine kring. Deze uitreiking is een ‘tipje van de sluier’. Dit jaar en volgend jaar zullen er waarschijnlijk ook foto-exposities komen in Zierikzee en Goes.

1 dag geleden
Mathisse Arendsen: ‘De kunst heeft me gered’

‘s-HEER ARENDSKERKE - Als klein jongetje nam Mathisse Arendsen al uilenballen, steentjes en schelpjes uit het bos mee naar huis om ze met zelfgemaakte houtskool na te tekenen. Nu is de Goesenaar 72 jaar en het tekenen en schilderen is nooit weggeweest uit zijn leven. “De kunst heeft me gered”, vertelt de winnaar van de Culturele Prijs Goes 2021. “Het houdt me in balans, zodat ik kan functioneren.”

2 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Lewedorp

LEWEDORP - In een woning aan de Burgemeester Vermetstraat in Lewedorp is dinsdagmorgen een hennepkwekerij met 36 planten gevonden. De bewoner is gearresteerd.

2 dagen geleden