Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kringloop 2e Kans Stalland na verbouwing weer open

Kringloop 2e Kans Stalland na verbouwing weer open

SINT-ANNALAND - Na een korte onderbreking van twee weken gaan vandaag de deuren van Kringloop 2e Kans Stalland weer open. De winkel is dan uitgebreid met een nieuwe loods van ruim 300 vierkante meter, verdeeld over twee etages. Het totale beschikbare oppervlakte is ruim 750 vierkante meter. Hierdoor wordt het mogelijk om het assortiment verder uit te breiden.

Op de bovenverdieping wordt voornamelijk kleding aangeboden. Op de begane grond is er een eigentijdse werkplaats waar van alles wordt gemaakt en gerepareerd. In de nieuwe loods worden de goederen ingenomen, nadat ze bekeken zijn of ze verkoopbaar zijn. Wanneer nodig wordt de kleding vooraf gewassen. 

Ook is er ruimte gecreëerd voor het aanbieden van grotere meubels, iets wat tot op heden niet mogelijk was. Ook is er nu een ruimte voor dagbesteding ‘Kansrijk’. Op het buitenterrein is een overdekte buitenwinkel gemaakt waar buitenspeelgoed, stoelen, bloempotten en dergelijke overzichtelijk te vinden is.

De openingstijden van de winkel blijven onveranderd, te weten op dinsdag en vrijdag van 10 tot 16 uur, woensdag van 13 tot 16 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 10 tot 16 uur. De opbrengsten van de verkoop komen ten goede aan Zorgcoöperatie Anna Zorgt die daarmee bestaande en nieuwe activiteiten voor haar leden kan organiseren.  

Meer uit Tholen

Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

THOLEN - Het was afgelopen woensdag een bijzondere dag voor 16 verrijkingsklasleerlingen, zij mochten namelijk een aantal professionals interviewen. De leerlingen deden mee aan een project van het Wetenschapsknooppunt.

6 uur geleden
Montessorischool De Kraal sluit zich aan bij Prisma scholengroep

THOLEN - Montessorischool De Kraal in Tholen wordt vanaf 1 januari 2023 onderdeel van Prisma scholengroep in Goes. Dat is onlangs definitief bevestigd door het ministerie van Onderwijs, dat goedkeuring gaf aan de samenvoeging. Daarmee is het onderzoekstraject, dat beide onderwijsorganisaties in het afgelopen halfjaar uitvoerden, succesvol afgerond. Met zo’n 100 leerlingen wordt De Kraal de veertiende school van Prisma scholengroep. Groei is niet de ambitie van Prisma scholengroep, maar nu was sprake van een unieke gelegenheid om elkaar te versterken. Afgelopen juni tekenden De Kraal en Prisma scholengroep daarom een intentieovereenkomst om tot de bestuurlijke overdracht te komen. “Het tijdpad was behoorlijk ambitieus,” zegt Mieke Schipper, voorzitter van het College van Bestuur van Prisma scholengroep. “Een half jaar is doorgaans te kort voor zo’n traject. Maar we zagen over en weer veel meerwaarde die het de moeite waard maakte om het toch te proberen. In Goes heeft onze scholengroep montessorischool De Basis. De Kraal is de enige andere montessorischool in Zeeland. Dat biedt natuurlijk kansen. Samen hebben ze inmiddels een prachtig plan gereed staan om elkaar te versterken.” Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal: “Bij De Kraal hadden we geconcludeerd dat we, ondanks een flinke groei, echt te klein blijven om zelfstandig te zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar in Prisma scholengroep vonden we een partner die onze unieke identiteit in stand wil houden en tegelijkertijd stabiliteit en ondersteuning kan geven. En dan is het juist weer makkelijk dat we klein zijn, want daardoor was zo’n snel overdrachtstraject haalbaar.”

1 dag geleden
Asielzoekers nemen intrek in noodopvang aan Molenvlietsedijk

THOLEN - Vandaag nemen maximaal 50 asielzoekers intrek in het voormalige gebouw van de Eben Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk. Dit pand wordt drie maanden ter beschikking gesteld om onder dak te geven aan vluchtelingen. Hiermee helpt de gemeente het COA. 

1 dag geleden
[fotoalbum] Tientallen kinderen trekken samen met de sint, piet én lampionnen door Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tientallen kinderen vertrokken vanavond weer vanaf het ambachtsherenhuis voor de lampionnenoptocht met Sint en piet. Ook de ouders liepen gezellig mee.  

1 dag geleden
Leerlingen steken handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag

STAVENISSE - Leerlingen uit groep 5-6 van OBS De Schalm en groep 5 van de Rehobothschool staken vandaag hun handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse boomfeestdag. Ook wethouder Corniel van Leeuwen was aanwezig bij dit moment. 

2 dagen geleden
Houtblokken op kachel zorgen voor woningbrand aan Wilhelminastraat

SINT PHILIPSLAND - De brandweer is dinsdagmiddag naar een woningbrand op de Wilhelminastraat gegaan. De brand was snel onder controle.

2 dagen geleden
Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

SINT-MAARTENSDIJK - We gaan even flink terug in de tijd naar de jaren 70. Een toen nog jonge Leo begint zijn carrière als bandparodist. Een bandparodist is een komische act van allerlei sketches aan elkaar geplakt. Hoewel hij hiermee regelmatig optreedt, beoefent Troost in het dagelijks leven verschillende beroepen om zijn artiestenbestaan te bekostigen.

3 dagen geleden