Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kremlin: geen premies betaald voor doden van Amerikaanse soldaten

Kremlin: geen premies betaald voor doden van Amerikaanse soldaten

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland ontkent dat het de Afghaanse Talibanstrijders geld heeft aangeboden voor het doden van Amerikaanse soldaten. Het Kremlin deed de beschuldigingen maandag af als "leugens".

The Washington Post meldde zondag dat de Russen de Taliban premies boden in ruil voor het doden van Amerikaanse soldaten. Die uitgeloofde premies zouden hebben geleid tot de dood van meerdere militairen. De informatie zou zijn verkregen uit verhoren van militanten door het Amerikaanse leger de afgelopen maanden.

President van de Verenigde Staten Donald Trump zei zondag dat hij niet op de hoogte was van het veronderstelde Russische beleid. Trump zei in een bericht op Twitter dat inlichtingenfunctionarissen hem daarna wel hebben verteld dat een rapport over Russische premies aan Talibanstrijders voor het doden van Amerikaanse militairen in Afghanistan 'niet geloofwaardig' is.

De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin antwoordde op persvragen dat men acht moet slaan op Trumps reactie. Ook zei de woordvoerder dat Trump en Poetin de beschuldigingen nooit hebben besproken.

Meer uit Buitenland

Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

5 minuten geleden
Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

21 minuten geleden
Zelensky: grote energiecentrale verwoest door tekort aan raketten

KYIV (ANP) - Oekraïne stond machteloos bij een Russische aanval op een belangrijke energiecentrale door een tekort aan luchtafweerraketten. Dat zegt president Volodymyr Zelensky in een interview met een Amerikaanse zender PBS.

37 minuten geleden
Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

1 uur geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

1 uur geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

2 uur geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

3 uur geleden