Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kraaiepikkers kunnen weer aan de bak

Kraaiepikkers kunnen weer aan de bak

KRAAIENIST - Lewedorp staat vanaf donderdag op zijn kop voor het carnavalsfeest. Tot en met maandag is er van alles te doen in ‘t Kraaienist.

et hoogtepunt van het feest is zoals elk jaar de optocht, die dit keer om … begint. ‘Je voal mie je neuze in de beuter!’ is het motto van dit jaar.

Naast de optocht is er veel meer te doen in ‘t Kraaienist. Zo begint het carnavalsweekend op donderdag met het Bouwersbal, gevolgd door het kindercarnaval op vrijdagmiddag in De Zandlôôper en het grote carnavalsbal met DJ Dave in De Goede Verwachting. Dave moet ook aan de bak op zaterdag voor een tweede aflevering.

Hoogtepunt

Zondagmiddag volgt ongetwijfeld een tweede hoogtepunt. Alle kraaien laten zich dan horen tijdens ‘Heel Kraaienist zingt’ in De Goede Verwachting. Het Grote Meezingfestival begint om 17.00 uur.

Nakraaien

Maandag kraaien prins Marcel, die sinds 2017 aan het roer van het feest staat, zijn adjudant Jasper de Baar, de raadsleden en alle Kraaiepikkers vanaf 20.30 na in De Goede Verwachting.

Het volledige programma is te vinden op www.kraaienist.nl.

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

22 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

1 dag geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

2 dagen geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

2 dagen geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

2 dagen geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden