Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN, Vodafone en T-Mobile halen alle dure smartphones uit winkels

KPN, Vodafone en T-Mobile halen alle dure smartphones uit winkels

ROTTERDAM (ANP) - KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile hebben alle waardevolle smartphones uit hun Nederlandse winkels gehaald. Dat doen ze naar aanleiding van de reeks overvallen in Amsterdam en omgeving in de afgelopen weken. Onlangs namen de telecombedrijven daarom al deze maatregel in winkels waarvoor een hoog risico zou gelden. Maar "gezien de aanhoudende dreiging en de verschuiving van het overvalrisico naar andere telefoonwinkels" wordt er nu overal ingegrepen.

Bij de overvallen kwamen gewapende criminelen de telefoonwinkels binnen en dwongen ze medewerkers tot het afgeven van smartphones. Daarbij beperkten misdadigers zich niet tot het overvallen van telefoonwinkels in winkelcentra, weten de telecombedrijven.

Zo dwongen overvallers in Amsterdam op vrijdagavond een medewerker van VodafoneZiggo die op weg naar huis was de sleutels van een winkel en de code van de kluis af te geven. Voor de bewuste winkel zijn in samenwerking met de politie direct maatregelen genomen om beroving te voorkomen en de medewerker is na het voorval opgevangen. De werknemer zou het naar omstandigheden goed maken.

Grote zorgen

De grote telecombedrijven maken zich "grote zorgen" over de ontstane situatie. "De mentale en fysieke impact van een dergelijke overval op betrokkenen is immers enorm", stellen ze in een gezamenlijke verklaring. De providers doen er naar eigen zeggen alles aan om overvallen te voorkomen. Ze zouden ook zogenoemde onzichtbare maatregelen nemen. Dat zijn ingrepen waar de klant niet direct iets van merkt. Uit veiligheidsoverwegingen geven KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile geen nadere informatie over de getroffen maatregelen.

Mensen kunnen de winkels nog wel blijven bezoeken. Ook zal het mogelijk blijven beveiligde demonstratieversies van smartphones uit te proberen. Maar wie een exemplaar wil kopen, zal het dan moeten bestellen. De telecombedrijven bezorgen waardevolle smartphones alleen nog thuis.

Meer uit Binnenland

Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

1 uur geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

3 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

3 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

7 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

9 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

10 uur geleden
Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

10 uur geleden