Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN opent boeken voor slotkwartaal coronajaar 2020

KPN opent boeken voor slotkwartaal coronajaar 2020

ROTTERDAM (ANP) - Telecomconcern KPN presenteert woensdag zijn resultaten over het vierde kwartaal en heel 2020. Dan wordt duidelijk of het telecombedrijf nog steeds tegenwind blijft voelen door de coronacrisis. In het derde kwartaal bleken bedrijven terughoudender te zijn met uitgaven voor telecomdiensten. Over de eerste negen maanden van 2020 en in het derde kwartaal gingen de opbrengsten dan ook omlaag. Daar staat tegenover dat voor al het thuiswerken veel dataverkeer nodig is.

Grote verrassingen worden evenwel niet verwacht. KPN heeft bij de cijfers over het derde kwartaal al uitgebreide verwachtingen uitgesproken waarbij het bedrijf positiever was over de winstgevendheid voor heel 2020. Het bedrijf rekent op een bedrijfsresultaat van 2,3 miljard dollar over heel vorig jaar. In het vierde kwartaal rekenen analisten op een bedrijfsresultaat van 565 miljoen euro op een omzet van 1,3 miljard euro.

Ook de verwachtingen voor de middellange termijn zijn al bekend. In november hield het telecomconcern namelijk nog een investeerdersdag waarbij de strategie en doelen voor die periode uit de doeken werden gedaan.

De telecommarkt in Nederland is wel in beweging. Zo zou KPN in de belangstelling staan van investeerder EQT al is de geruchtenstroom daarover al enige tijd opgedroogd. Concurrent T-Mobile zou door moederbedrijf Deutsche Telekom in de verkoop zijn gezet. Ook daar zijn investeerders de verwachte geïnteresseerden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Lockdown zorgt voor recordkrimp winkeliers in non-foodsector

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in de non-foodsector hebben in januari te maken gehad met de sterkste neergang van hun verkopen in zeker 16 jaar. Ze verkochten in de eerste volle maand waarin de harde lockdown van kracht was bijna 38 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het gaat om de sterkste daling sinds het statistiekbureau deze cijfers in 2005 begon bij te houden.

28 minuten geleden
T-Mobile breidt klantenbestand flink uit dankzij overname Simpel

DEN HAAG (ANP) - T-Mobile Nederland heeft afgelopen jaar zijn mobiele-klantenbestand, mede dankzij de overname van prijsvechter Simpel, met meer dan een vijfde uitgebreid. Naar eigen zeggen is het telecombedrijf hierdoor de grootste mobiele aanbieder van Nederland geworden. Ook lukte het om de resultaten te verbeteren, ondanks dat de onderneming vanwege de coronacrisis inkomsten uit roaming misliep.

1 uur geleden
Biden lijdt politieke nederlaag in Senaat met minimumlonen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is er niet in geslaagd om de minimumlonen in de Verenigde Staten te verhogen als onderdeel van het nieuwe pakket met economische steunmaatregelen tegen de coronacrisis. De Senaat bepaalde dat Bidens plan in strijd is met de regels van het hogerhuis, maakte de Republikeinse senator Lindsey Graham donderdagavond (plaatselijke tijd) bekend.

2 uur geleden
Minder auto's en motoren verkocht in coronajaar

DEN HAAG (ANP) - Auto- en motorverkopers hebben flink veel last gehad van de coronacrisis. Na vijf jaar groei daalde de omzet over heel 2020 met bijna 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna alle deelonderdelen van de auto- en motorsector hadden last van lockdowns en de sluiting van autofabrieken.

7 uur geleden
'Dip in huizenbouw geeft bouwonderneming financieel lucht'

AMSTERDAM (ANP) - Een dip in de huizenbouw geeft bouwondernemingen de komende jaren financieel lucht. Door dalende bouwkosten worden de marges in de bouw de komende jaren beter, voorspelt ABN AMRO in een nieuw rapport over de bouw voor de komende jaren.

7 uur geleden
Toeristische overnachtingen met 30 procent gedaald in 2020

DEN HAAG (ANP) - Het aantal toeristische overnachtingen in Nederland is vorig jaar met 30 procent afgenomen naar 86,2 miljoen door de coronacrisis. Vooral bij hotels en groepsaccommodaties was een scherpe daling te zien. Door een sterke toename van het aantal binnenlandse gasten in de zomerperiode daalde het aantal overnachtingen bij campings en huisjesterreinen minder hard, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden
'Hypotheekrente naar nieuw dieptepunt gezakt'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - De hypotheekrente is dit jaar naar een nieuw laagterecord gezakt. Bij vrijwel alle hypotheekaanbieders is de rente in de eerste twee maanden van 2021 gedaald, meldt De Hypotheker. Vooral de 30-jarige hypotheekrente met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) daalde sterk, merkte de hypotheekadviseur. Die bedraagt nu 1,67 procent, aanzienlijk lager dan het oude record van 1,85 procent uit maart 2020.

7 uur geleden