Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN in kopgroep AEX na overnamenieuws in telecomsector

KPN in kopgroep AEX na overnamenieuws in telecomsector

AMSTERDAM (ANP) - KPN behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de Amsterdamse AEX-index, na overnamenieuws in de Europese telecomsector. Het Italiaanse telecomconcern Telecom Italia bevestigde dat de Amerikaanse private investeerder KKR het bedrijf wil overnemen voor 10,8 miljard euro. Ook de Europese beurzen begonnen gematigd positief aan de nieuwe week en schoven de zorgen over de lockdown in Oostenrijk en strengere coronamaatregelen in andere Europese landen even aan de kant.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 824,35 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 1071,42 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent.

In Milaan werd Telecom Italia ruim een vijfde meer waard. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat investeerder KKR het in moeilijkheden verkerende Italiaanse telecombedrijf nieuw leven wil in blazen. Volgens Telecom Italia gaat het om een vriendschappelijk overnamebod. Het bod biedt een premie van 46 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op vrijdag.

AEX

In de AEX liftte KPN (plus 1,5 procent) mee op de overnameberichten in de sector. Volgens kenners zijn er nog altijd te veel telecomaanbieders in Europa en worden meer overnames en fusies voorzien. Prosus daalde 0,3 procent na publicatie van de volledige halfjaarcijfers. De techinvesteerder, die vorige week al een handelsupdate gaf, boekte in de afgelopen zes maanden flink meer omzet.

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 1,1 procent) was de grootste daler in de AEX. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl won vrijdag nog ruim 6 procent door de strenge coronamaatregelen in Europa.

Ericsson

In Stockholm zakte Ericsson 3,8 procent. De Zweedse maker van telecomapparatuur neemt het Amerikaanse cloudbedrijf Vonage over voor 6,2 miljard dollar (5,5 miljard euro). Marks & Spencer won bijna 3 procent in Londen na berichten dat investeerder Apollo Global Management een bod overweegt op de Britse retailer. BHP won 0,9 procent in Londen. De mijnbouwer heeft een definitieve overeenkomst getekend over de fusie van zijn olie- en aardgasactiviteiten met die van Woodside Petroleum. De fusieplannen werden in augustus al aangekondigd.

De euro was 1,1276 dollar waard, tegen 1,1318 dollar op vrijdag. De olieprijzen gingen licht omhoog na de forse daling van voor het weekeinde. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 76,23 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 79,08 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk is ondanks verhuizing nog lang niet van rechter Delaware af

DELAWARE (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk is nog lang niet van de rechtbank in Delaware af. Hoewel aandeelhouders van Tesla donderdag akkoord gingen met een verhuizing van het autoconcern naar Texas, moet hij nog in ten minste drie zaken terechtstaan vanwege beschuldigingen van wanbeleid. De aanklachten werden de afgelopen dagen ingediend, vlak voor de jaarvergadering van Tesla waar een meerderheid van de aandeelhouders instemde met zijn megabonus van 55 miljard dollar.

8 minuten geleden
CNV pleit voor meer zorgtijd en kortere werkweek

UTRECHT (ANP) - Werkenden moeten meer recht krijgen op tijd voor mantelzorg, kinderen of vrijwilligerswerk. Dat meldt vakbond CNV in zijn nieuwe visie die vrijdag wordt gepresenteerd op het openingscongres ter ere van de fusie van alle CNV-bonden. Het recht op meer zorgtijd past volgens de vakbond in het pleidooi om een 30-urige werkweek in te voeren.

1 uur geleden
Nederlandse export stijgt voor het eerst in bijna jaar tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Recyclingindustrie raakt Nederlands hergebruikt plastic niet kwijt

DEN BOSCH (ANP) - Recycling levert steeds minder op. Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic niet kwijt. Nieuwe regels uit Europa komen mogelijk te laat, waarschuwt de Vereniging Afvalbedrijven (VA) in het vrijdag gepubliceerde jaarbericht.

2 uur geleden
Circa 10.000 lege lachgascilinders ontploft bij afvalinstallaties

DEN BOSCH (ANP) - Vorig jaar zijn zo'n 10.000 lege lachgascilinders in afvalverwerkingsinstallaties ontploft. Volgens de afvalbranche is het een "wonder" dat hierdoor tot dusver geen doden zijn gevallen. De afvalbedrijven willen dat het statiegeld op lege cilinders zo snel mogelijk terugkeert.

2 uur geleden
Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

8 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

8 uur geleden