Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koude Koningsspelen op komst

Koude Koningsspelen op komst

GOES - In tegenstelling tot vorig jaar gaan de Koningsspelen voor kinderen van de basisschool, op vrijdag 12 april, dit keer koud verlopen.

De lente, die de afgelopen dagen zo goed van zich deed spreken, beleeft vrijdag namelijk een dipje. Dat meldt Weeronline. Vrijdagochtend is het slechts 3 tot 7 graden, maar door de wind vanuit het noordoosten ligt de gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt. Wel schijnt de zon en zijn er wat stapelwolken. Lokaal kan een lichte bui ontstaan en daarbij is kans op hagel. Mogelijk zit er zelfs een kletsnatte sneeuwvlok tussen de regendruppels. Vrijdagmiddag loopt het kwik op naar 6 tot 9 graden.

Vorig jaar was het totaal ander weer tijdens de Koningsspelen, die toen op 20 april werden gehouden. Het leek toen wel zomer met veel zon en temperaturen ruim boven de 20 graden.

Meer uit Beveland

Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

16 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

17 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

22 uur geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

2 dagen geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

2 dagen geleden