Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Korte film Ruwe Diamant schittert op Film By The Sea

Korte film Ruwe Diamant schittert op Film By The Sea

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Jongerenwerker Henk Tahitu van Welzijn Middelburg is naast beheerder van Jongerencentrum De Poort enthousiast amateur filmmaker. Zijn korte film “Ruwe Diamant” vertelt het verhaal van Gregory, een jongen uit de wijk Nieuw Middelburg die dankzij het jongerencentrum en de vechtkunst Pencak Silat, zijn weg in het leven heeft gevonden. De film wordt vertoond tijdens Film by the Sea 2022 en is genomineerd voor een filmprijs bij het programmaonderdeel Zeeuws Licht.

In de film vertelt Gregory over de stempel van probleemjongere die hij kreeg, de strubbelingen die dat met zich meebracht en de weg hij uiteindelijk heeft gevonden om daarmee om te gaan. De Poort was een constante factor tijdens zijn jeugd, een plek waar hij zich welkom voelde en een luisterend oor vond. Hoewel hij nog af en toe komt buurten in het jongerencentrum, heeft hij tegenwoordig zijn rust en houvast gevonden in het beoefenen van de Indonesische vechtkunsten Pencak Silat. Naast Gregory komen ook zijn vader en zijn trainers van Ular Naga Pencak Silat aan het woord.

Dat de film, die low-budget met de hulp van stagiaires en vrijwilligers van (Studio416) Welzijn Middelburg is gemaakt, nu uit een recordaantal van 40 inzendingen genomineerd is voor een prijs op filmfestival Film by The Sea, vindt Henk een hele eer. “Het verhaal van Gregory verdient het om verteld te worden. Het laat zien hoe belangrijk het is voor jongeren om gezien te worden, een plek te hebben waar ze terecht kunnen en dat een bezigheid zoals sport of muziek structuur en een uitlaatklep biedt”.Film by The Sea vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 18 september. De film “Ruwe Diamant” is tijdens het festival op twee dagen geprogrammeerd en daarnaast vertoond op de Dag van de Zeeuwse Film. Op die dag worden ook de winnaars van de filmprijzen bekend gemaakt. Bekijk hier de trailer voor “Ruwe Diamant”

Meer uit Middelburg

Bingo, Biljart, Bordspelen, Klaverjas en Sjoelen in het Getij in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf januari 2024 bruist het weer van de activiteiten in het Getij in Middelburg . Er wordt daarmee bijgedragen aan de wijkfunctie van de Stromenwijk, 't Zand, Breewijk en het sportcomplex de Sprong. 

9 uur geleden
Plan Boom: 1004 gratis boompjes uitgedeeld bij CitySeeds in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8, 9 en 10 december werden ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Dit gebeurde in het kader van de gratis boompjes uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden. 

9 uur geleden
Man aangehouden voor openbare dronkenschap na melding over steekincident

MIDDELBURG - Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december 2023 op de Markt een 21-jarige man uit Middelburg aan vanwege openbare dronkenschap. De agenten waren daar eigenlijk voor een melding over een mogelijk steekincident. Ze wilden hulp verlenen aan de 21-jarige man, die gewond was, maar hij maakte het de agenten erg lastig hem te helpen. Er bleek geen sprake te zijn van een steekincident.

13 uur geleden
Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

1 dag geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

2 dagen geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

2 dagen geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

2 dagen geleden