Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Korenfestival Middelburg VÓLkoren is terug!

Korenfestival Middelburg VÓLkoren is terug!

MIDDELBURG - Het is bijna zover: Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 gaat Middelburg VÓLkoren weer van start. Na twee jaar het Middelburg VÓLkoren festival wegens corona gemist te moeten hebben is er in het Pinksterweekend weer een echt live korenfestival in het centrum van Middelburg.

Op zaterdag treden er 70 koren op in diverse kerken en op de bekende pleinen (23 locaties) in het mooie hart van Middelburg. Op zondag zijn er 40 koren van de partij op 15 locaties. Veel bekenden, zoals de Hocsingers, het Veerse Scheepstuig en het kinderkoor Blijde Stemmen en ook buitenlandse koren; uit Duitsland en uit België. Er zijn koren die een feestje vieren: op zaterdag De Liedertafel “Echo der Duinen” uit Loon op Zand haar 150-jarig jubileum. Op zondag: het 100-jarig jubileum van het Westkappels Koor. Zij beginnen - in hun Westkappelse dracht - hun optredens in de rondvaartboot!

Het programma loopt vanaf 12.00 uur en eindigt om 17.15 uur met een meezingfestijn, zaterdag op de Markt en zondag op het Abdijplein. Het programmaboekje van Middelburg VÓLkoren 2022 ligt klaar bij De Drvkkery, bij Primera en in de ZB Bibliotheek van Zeeland. Het is ook verkrijgbaar op de festivaldagen in de infostands op de markt en het Abdijplein. Het programmaboekje is ook de te downloaden vanaf de website: www.middelburgvolkoren.nl.

Meer uit Middelburg

Strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek voorlopig dicht door verzakkingen

DISHOEK - Wegens een verzakt terras heeft strandpaviljoen Kaapduin de deuren donderdag 30 juni gesloten. Nader onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van mogelijk instortingsgevaar. Daarom is gisteren het strandpaviljoen afgezet.

20 uur geleden
Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

MIDDELBURG - Anders dan de borden op de bouwplaats suggereren zal het nieuwe politiecomplex in Middelburg niet eind dit jaar maar pas volgende zomer in gebruik worden genomen. De bouw heeft onlangs dan wel haar hoogste punt bereikt maar de realisatie van het nieuwe politiebureau heeft wel de nodige vertraging opgelopen.

20 uur geleden
Aanleg nieuwe skatebaan Middelburg van start

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg start deze week met de aanleg van de nieuwe skatebaan aan de Geersesweg. De skatebaan wordt het alternatief voor het inmiddels afgebroken Skatepark WIM aan de Grote Sternstraat in Middelburg.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg maakte online verlengen parkeervergunningen mogelijk

MIDDELBURG - Vanaf eind dit jaar kunnen inwoners en bedrijven alle parkeervergunningen online wijzigen. Inwoners met een bewonersvergunning konden dat al. Maar nu wordt het ook mogelijk voor de andere parkeervergunningen.

1 dag geleden
Ons Keramiek Middelburg nodigt uit

MIDDELBURG - Lisianne Smit en Gemma van der Hoogte delen de liefde voor keramiek en kwamen zo op het idee om ‘Ons Keramiek Middelburg’ te starten: een project waarbij Middelburgers worden opgeroepen hun ramen of etalages te vullen met keramiek uit eigen collectie.

1 dag geleden
Een heel lang schilderij op Walcheren

MIDDELBURG - Roel van der Linden, een Nederlandse schilder, wonend en werkend in Tsjechië, heeft het idee ontwikkeld om naar wat hij noemt ‘mogelijk het langste schilderij ter wereld’ te maken.

1 dag geleden
Zeezwemtochten Zwemmen Langs Walcheren 2022

ZOUTELANDE - Het zeezwemmen is nog steeds ongekend populair en steeds meer waterliefhebbers weten de weg te vinden naar de zeezwemtochten van Zwemmen Langs Walcheren. 

1 dag geleden