Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koren treden samen op in Petrakerk in Kapelle

Koren treden samen op in Petrakerk in Kapelle

KAPELLE - In de Petrakerk in Kapelle voeren op 17 december het Zeeuws Reformatorisch Orkest Convocare (foto, onder) en het Jong Petrakoor (boven) een gezamenlijk kerstconcert op. Met klassieke stukken, psalmen en vaderlandse liederen bezorgen ze de bezoekers een mooie muzikale avond. 

Convocare, wat ‘bijeenroepen’ betekent, is een orkest dat al tweeëntwintig jaar bestaat. Het is een uitgebreid orkest met dertig leden op verschillende blaas- en strijkinstrumenten dat graag samenspeelt met koren door heel Zeeland. Op 17 december zullen ze dat doen met het Jong Petrakoor, bestaande uit vijfentachtig kinderen die onder leiding van Jeroen Nieuwenhuyzen de kerststerren van de hemel zullen zingen. ‘’We hebben al eens eerder samengewerkt met het Jong Petrakoor en dat beviel ons er goed’’, zegt Bastiaan van Eck, lid van het orkest. Met een divers repertoire zal de samenwerking nu dus ook in de Petrakerk in Kapelle te zien zijn. ‘’We zullen onder andere ‘Wij trekken in een lange stoet’ en ‘Stille nacht’ spelen maar ook andere stukken, die veelal door onze dirigent, Mark Christiaanse, zijn gearrangeerd’’, vertelt voorzitter Nel Bijnagte. ‘’Het Jong Petrakoor kent veel jong talent van wie er zelfs een aantal solo zullen zingen.’’ 17 december om 19.30 uur hopen Convocare en het koor iedereen bij een te roepen, om het resultaat van de vele repetities te laten zien. Er is vrije toegang voor iedereen en het geld van de collecte dat overblijft gaat naar goed doel ‘Hoop voor Azië’.

Meer uit Reimerswaal

'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

22 uur geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

2 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

3 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

3 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

3 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

3 dagen geleden
Letsel bij ongeluk Westelijke Kanaalweg Wemeldinge

WEMELDINGE - Bij een verkeersongeval op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden