Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koren treden samen op in Petrakerk in Kapelle

Koren treden samen op in Petrakerk in Kapelle

KAPELLE - In de Petrakerk in Kapelle voeren op 17 december het Zeeuws Reformatorisch Orkest Convocare (foto, onder) en het Jong Petrakoor (boven) een gezamenlijk kerstconcert op. Met klassieke stukken, psalmen en vaderlandse liederen bezorgen ze de bezoekers een mooie muzikale avond. 

Convocare, wat ‘bijeenroepen’ betekent, is een orkest dat al tweeëntwintig jaar bestaat. Het is een uitgebreid orkest met dertig leden op verschillende blaas- en strijkinstrumenten dat graag samenspeelt met koren door heel Zeeland. Op 17 december zullen ze dat doen met het Jong Petrakoor, bestaande uit vijfentachtig kinderen die onder leiding van Jeroen Nieuwenhuyzen de kerststerren van de hemel zullen zingen. ‘’We hebben al eens eerder samengewerkt met het Jong Petrakoor en dat beviel ons er goed’’, zegt Bastiaan van Eck, lid van het orkest. Met een divers repertoire zal de samenwerking nu dus ook in de Petrakerk in Kapelle te zien zijn. ‘’We zullen onder andere ‘Wij trekken in een lange stoet’ en ‘Stille nacht’ spelen maar ook andere stukken, die veelal door onze dirigent, Mark Christiaanse, zijn gearrangeerd’’, vertelt voorzitter Nel Bijnagte. ‘’Het Jong Petrakoor kent veel jong talent van wie er zelfs een aantal solo zullen zingen.’’ 17 december om 19.30 uur hopen Convocare en het koor iedereen bij een te roepen, om het resultaat van de vele repetities te laten zien. Er is vrije toegang voor iedereen en het geld van de collecte dat overblijft gaat naar goed doel ‘Hoop voor Azië’.

Meer uit Reimerswaal

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

1 dag geleden
Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

2 dagen geleden
Reimerswaal maakt extra geld vrij voor groen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal investeert de komende jaren extra in mooi en functioneel groen. Zo wil ze geld uittrekken voor fleurige dorpsentrees, specifieker maaien voor meer biodiversiteit, groen inzetten voor klimaatadaptatie en meer bomen planten.

3 dagen geleden
Reimerswaal herdenkt Watersnoodramp in Kruiningen, Oostdijk en Rilland

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal vinden woensdag herdenkingsplechtigheden voor de Watersnoodramp van 1953 plaats in Kruiningen, Oostdijk en Rilland.

3 dagen geleden
Fruitteeltmuseum Kapelle kan temperatuur niet zomaar lager zetten

KAPELLE - Na twee jaar van lockdowns en andere beperkingen is het afgelopen jaar voor de meeste Zeeuwse musea het aantal bezoekers weer gestegen. Maar kort nadat ze weer open konden diende de energiecrisis zich aan, tot grote zorg van veel musea. 

4 dagen geleden
Twee auto's beschadigd bij ongeval A58 Rilland

RILLAND – Twee personenauto’s zijn woensdagmorgen beschadigd geraakt bij een botsing op de snelweg A58 ter hoogte van Rilland. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

KRUININGEN - In de kantine van voetbalvereniging Kruiningen worden bezoekers voortaan gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

5 dagen geleden