Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koop lokaal op het Eiland Tholen!

Koop lokaal op het Eiland Tholen!

THOLEN - Deze week staat de Thoolse Bode in het teken van Koop Lokaal. Veel Thoolse ondernemers en hun team staan ook met een prachtige foto in de bijlage die in het hart van de krant zit. Klik op deze link om de lokale ondernemers en de Special Koop Lokaal te zien in de e-paper van de Thoolse Bode van deze week.Shop lekker lokaal in plaats van onlineVeel lokale middenstanders hebben het moeilijk door Corona en de komst van de webshops. Veel winkels moeten hun deuren sluiten en dat is ook niet goed voor het straatbeeld. Niemand vindt het leuk om door een winkelstraat te lopen waar veel winkelpanden leeg staan tussen de grote ketens. Koop daarom lekker bij de lokale onder­nemer! Wij geven je zeven redenen waarom je dat moet doen.Vragen staat vrijJe kunt lekker op je dooie akkertje in een winkeltje struinen en direct al je vragen stellen aan de winkelier. Die vertelt je alles over het product en waar het vandaan komt. Zeg nou zelf, dat is toch veel handiger dan je vragen op de mail zetten en honderd jaar wachten op een antwoord van de Klantenservice?Van ruilen komt geen huilenNiet tevreden over je aankoop bij een lokale winkel? Je loopt gewoon binnen en ruilt het. Bij veel webshops krijg je er rompslomp bij. Denk aan retourbonnen die je moet uitprinten en twee weken wachten tot je je geld weer teruggestort krijgt.Dag verzendkostenSteeds meer webwinkels komen met verzendkosten aanzetten als je aan het eind van de rit je bestellingen in de winkelwagen afrekent. Dit geldt ook voor retouren.Minder uitlaatgassenWant je stapt zo op je fiets of je loopt naar de plaatselijke winkelier. Dat scheelt weer een ronkend busje met de bestelde pakketten in de straat. Plus het is goed voor de lijn!What you see is what you getJe kunt in een winkel een product aanraken, bekijken, passen. Vind je het toch niks of past het niet? Dan wandel je gewoon weer verder! Geen gedoe met retourneren, je kunt gewoon diezelfde dag of de dag erna teruggaan.Aandacht!Niks is leuker dan aandacht krijgen van je medemens. De lokale winkelier heeft als geen ander oog voor de klant. Persoonlijk contact met oprechte interesse in de behoefte van de consument, dat is waar de lokale ondernemer voor staat!Variëteit in het straatbeeldWanneer meer mensen hun spullen kopen in de lokale winkel, des te minder winkels verdwijnen uit het straatbeeld. En des te gezelliger en gevarieerder de winkelstraat wordt!

Meer uit Tholen

Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

7 minuten geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

2 uur geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

5 uur geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

19 uur geleden
Drie jubilarissen van Vogelvreugd gehuldigd om jarenlange lidmaatschap

THOLEN - Vogelvereniging Vogelvreugd organiseerde op vrijdagavond 9 februari haar jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners in de Meulvliet te Tholen. Ongeveer 35 personen genoten van een heerlijk warm en koud buffet, gevolgd door enkele rondjes bingo met leuke prijzen.

23 uur geleden
'105.000 mensen belanden na een val op de spoedeisende hulp'

SINT PHILIPSLAND - Fysiotherapeut Benjamin Brouwers gaf op woensdag 14 februari een lezing over valpreventie in dorpshuis De Wimpel. De aanwezigen hoorden verbijsterd dat er jaarlijks landelijk 105.000 mensen op de spoedeisende hulp belanden na een val, waarvan bijna de helft na een val in en rond het huis.

1 dag geleden
Zeeuwse agenten betrokken bij actie tegen 's werelds grootste hackersgroep

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie Zeeland-West-Brabant heeft een belangrijke rol gespeeld in een internationaal politieonderzoek naar de hackersgroep Lockbit. Dit onderzoek resulteerde vandaag in een internationale politieactie, waarbij in totaal 34 servers offline zijn gehaald en er twee aanhoudingen zijn verricht.  

1 dag geleden