Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koop lokaal en gezellig in Kapelle

Koop lokaal en gezellig in Kapelle

KAPELLE - Met een grote verscheidenheid aan winkels en andere bedrijven hoef je Kapelle nauwelijks uit voor je boodschappen en cadeaus. En wil je de ondernemers in jouw dorp extra ondersteunen, doe dan eens een feestelijke OVK-bon cadeau. Voor extra reuring in de laatste weken van dit jaar werkt de Ondernemers Vereniging Kapelle (OVK) aan een actie met de winkeliers.

Met een relatief nieuw bestuur van de OVK en de versoepelingen van de coronamaatregelen, kijkt ondernemend Kapelle fris vooruit. In tegenstelling tot de wisselingen in het bestuur, is het aantal leden van de OVK al enkele jaren stabiel, vertelt Karine van Boven. Bekend van de Jumbo-supermarkt in Kapelle is zij sinds ruim een jaar penningmeester van de OVK. “We hebben op papier zo’n honderd leden, van winkeliers tot ondernemers in de industrie. De afgelopen jaren zijn er enkele gestopt, maar zijn er ook nieuwe ondernemers bijgekomen.” De ondernemersvereniging hoopt weer meer activiteiten voor haar leden, zoals bedrijfsbezoeken, maar ook voor de inwoners van Kapelle te organiseren. “We zijn bezig met een leuke winkeliersactie, waarover we binnenkort meer vertellen.” Ook wil de club de OVK-bonnen beter onder de aandacht brengen van de Kapellenaren. Deze bonnen zijn te koop bij boekhandel Lectori. Je kunt als gever zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Als het een cadeau is, wordt de bon feestelijk ingepakt en de ontvanger kan de bon bij alle OVK-leden inleveren, van de slager tot de supermarkt en alles wat ertussenin zit. Afgelopen kerst heeft de gemeente Kapelle, om haar ondernemers te ondersteunen, een groot aantal van deze bonnen gekocht en cadeau gegeven aan haar medewerkers en vrijwilligers. “Er worden steeds meer OVK-bonnen ingeleverd, dus dat is hartstikke mooi. Als je bij je lokale ondernemers koopt, heb je vaak het gezellige sfeertje van ‘ons kent ons’.”

Contact

Nu er weer meer kan en mag kunnen de ondernemers elkaar ook weer makkelijker ontmoeten om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. “Zo hadden we pas een borrel waar zo’n dertig ondernemers naartoe kwamen. Het was heel leuk om elkaar weer te zien.” Na een aantal jaren van afwezigheid, was de Puzzelrit voor OVK-leden eind september ook terug van weggeweest. “Helaas met minder aanmeldingen dan gehoopt, doordat veel leden vakantie vierden, maar we hadden heerlijk weer. Met de meeste punten kwam (wederom) Lingerie l’Hirondelle als winnaar uit de bus. Zij mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. De tweede en derde prijs waren voor Liefde voor Drukwerk en De Fruittuin.”

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

10 uur geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

16 uur geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

1 dag geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

2 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

2 dagen geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

3 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden