Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koop lokaal en gezellig in Kapelle

Koop lokaal en gezellig in Kapelle

KAPELLE - Met een grote verscheidenheid aan winkels en andere bedrijven hoef je Kapelle nauwelijks uit voor je boodschappen en cadeaus. En wil je de ondernemers in jouw dorp extra ondersteunen, doe dan eens een feestelijke OVK-bon cadeau. Voor extra reuring in de laatste weken van dit jaar werkt de Ondernemers Vereniging Kapelle (OVK) aan een actie met de winkeliers.

Met een relatief nieuw bestuur van de OVK en de versoepelingen van de coronamaatregelen, kijkt ondernemend Kapelle fris vooruit. In tegenstelling tot de wisselingen in het bestuur, is het aantal leden van de OVK al enkele jaren stabiel, vertelt Karine van Boven. Bekend van de Jumbo-supermarkt in Kapelle is zij sinds ruim een jaar penningmeester van de OVK. “We hebben op papier zo’n honderd leden, van winkeliers tot ondernemers in de industrie. De afgelopen jaren zijn er enkele gestopt, maar zijn er ook nieuwe ondernemers bijgekomen.” De ondernemersvereniging hoopt weer meer activiteiten voor haar leden, zoals bedrijfsbezoeken, maar ook voor de inwoners van Kapelle te organiseren. “We zijn bezig met een leuke winkeliersactie, waarover we binnenkort meer vertellen.” Ook wil de club de OVK-bonnen beter onder de aandacht brengen van de Kapellenaren. Deze bonnen zijn te koop bij boekhandel Lectori. Je kunt als gever zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Als het een cadeau is, wordt de bon feestelijk ingepakt en de ontvanger kan de bon bij alle OVK-leden inleveren, van de slager tot de supermarkt en alles wat ertussenin zit. Afgelopen kerst heeft de gemeente Kapelle, om haar ondernemers te ondersteunen, een groot aantal van deze bonnen gekocht en cadeau gegeven aan haar medewerkers en vrijwilligers. “Er worden steeds meer OVK-bonnen ingeleverd, dus dat is hartstikke mooi. Als je bij je lokale ondernemers koopt, heb je vaak het gezellige sfeertje van ‘ons kent ons’.”

Contact

Nu er weer meer kan en mag kunnen de ondernemers elkaar ook weer makkelijker ontmoeten om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. “Zo hadden we pas een borrel waar zo’n dertig ondernemers naartoe kwamen. Het was heel leuk om elkaar weer te zien.” Na een aantal jaren van afwezigheid, was de Puzzelrit voor OVK-leden eind september ook terug van weggeweest. “Helaas met minder aanmeldingen dan gehoopt, doordat veel leden vakantie vierden, maar we hadden heerlijk weer. Met de meeste punten kwam (wederom) Lingerie l’Hirondelle als winnaar uit de bus. Zij mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. De tweede en derde prijs waren voor Liefde voor Drukwerk en De Fruittuin.”

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

2 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

2 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

2 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

3 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

3 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

4 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

4 dagen geleden