Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kookboek voor bijna 400 Reimerswaalse mantelzorgers

Kookboek voor bijna 400 Reimerswaalse mantelzorgers

KRUININGEN - Bijna vierhonderd boeken zijn er uitgedeeld aan mantelzorgers in de gemeente Reimerswaal om hen te bedanken voor hun inzet.

Onder het motto ‘Zorg voor elkaar, maar ook voor jezelf!’ krijgen mantelzorgers het kookboek ‘Over-koken’ cadeau. De recepten hebben betekenis voor de mensen die werken in de maatschappelijke restaurants van Zeeuwse Gronden. Vrijwilligers hebben de boeken langs gebracht bij de mantelzorgers. De Reimerswaalse wethouder Kees Verburg bezorgde een aantal boeken bij mantelzorgers in Hansweert. 

Keerpunt

Bij Zeeuwse Gronden staan elke dag cliënten met een psychische kwetsbaarheid klaar om samen met begeleiders gerechten te bereiden en gasten welkom te heten in hun maatschappelijke restaurants. In Kruiningen is dit het Melkmeisje. Iedereen kan hier terecht voor een betaalbare warme maaltijd, een broodje of drankje. In het kookboek staan gerechten met betekenis, die troost bieden, opvrolijken of verbonden zijn aan een herinnering of keerpunt. Hoe deze gerechten tot stand zijn gekomen in het leven van de mensen die in de restaurants van Zeeuwse Gronden werken, wordt ook beschreven in het boek. 

Het cadeau voor de mantelzorgers is een samenwerking van de gemeente Reimerswaal met Zeeuwse Gronden, ‘t Wienckeltje en de vrijwilligers. De medewerkers van ‘t Wienckeltje hebben een kaart gemaakt en de kookboeken als cadeautje ingepakt.

Meer uit Reimerswaal

Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

10 uur geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

20 uur geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

1 dag geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

1 dag geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

1 dag geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

2 dagen geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

3 dagen geleden