Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koninklijke onderscheiding voor Adrie Quist

Koninklijke onderscheiding voor Adrie Quist

THOLEN - Adrie Quist is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sijbers verraste de Tholenaar die op heel veel vlakken actief is (geweest) voor de Thoolse samenleving.


Vanaf 1994 tot 2014 heeft hij zich ook vol overgave ingezet voor de stedenband tussen ILawa uit Polen en Tholen als bestuurslid van de stichting ILawa-Tholen. Ook is Quist ongeveer vijftien jaar lid geweest van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex de Vliethof waar hij aanspreekpunt was voor de bewoners en waar hij zich ingezet heeft voor een fijne en rustige leefomgeving.

Zoon Jeroen Quist vertelt: “Voorafgaand aan de druk van het boek “Tholen”, geschreven door Kees Slager en uitgegeven door Kick Uitgevers heeft mijn vader zich in 2016 en 2017 ten volle ingezet om het boek over het gehele eiland te promoten. Hij is daadwerkelijk bijna elk bedrijf op het gehele eiland afgegaan om dit boek aan de man te brengen. Tevens heeft hij op bijna elke braderie op het eiland. Mede door zijn inzet is dit boek een daverend succes gebleken. Zijn gage à €2000 welke hij hiermee verdiend heeft heeft hij ten volle aan Koninklijke Muziekvereniging Concordia geschonken voor de aanschaf van een nieuw instrument.”

“In 2019 heeft mijn vader met twee andere personen ervoor gezorgd dat een deel van een wandmozaïek van de oude ULO school, op de plek waar nu appartementencomplex de Vliethof staat, gerestaureerd werd en een prominente plek heeft gekregen in de entreehal van de Vliethof. Tevens is er over dit “Zebrahoofd” een bijbehorend boekje geschreven. Ondertussen oud burgemeester Ger van de Velde is nog bij de onthulling van dit kunstwerk aanwezig geweest”, aldus Quist. “Tijdens de verhuizing van Koninklijke Muziekvereniging Concordia werden in een doos 2 oude filmspoelen teruggevonden uit 1952 welke gemaakt zijn door een professioneel filmmaker en gefinancierd door mijn opa. Op deze beelden is een rondgang door Tholen te zien waaronder uiteraard ook veel Tholenaren. Mijn vader heeft deze film laten restaureren en digitaliseren door een professioneel bedrijf. Vervolgens heeft hij met een vriend samen beeld voor beeld geprobeerd alle namen van de mensen te zien op deze film te benoemen. Hier zijn echt uren en uren in gaan zitten en heeft heel wat bezoekjes aan diverse Tholenaren opgeleverd om feiten te laten checken. In januari 2020 heeft mijn vader een speciale filmavond georganiseerd in het repetitielokaal van Concordia en deze film laten zien aan een ieder die deze film wilde zien.”

“Ook besteedde hij bijna zijn volledige vrije tijd aan het schrijven van een boek over Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Dit doet hij ook weer tezamen met een vriend. Dit boek zal gaan over drie eeuwen muziek in Tholen. Ik assisteer hem met momenten hierbij om foto’s te bewerken en bepaalde informatie op internet op te zoeken. Dat heb je soms nodig als je toch echt een redelijke digibeet bent. Maar ik doe dit met veel plezier voor hem als ik zie wat dit boek voor hem betekent.” 

Meer uit Tholen

Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

21 uur geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

1 dag geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

2 dagen geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

2 dagen geleden