Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koninklijke onderscheiding voor Adrie Quist

Koninklijke onderscheiding voor Adrie Quist

THOLEN - Adrie Quist is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sijbers verraste de Tholenaar die op heel veel vlakken actief is (geweest) voor de Thoolse samenleving.


Vanaf 1994 tot 2014 heeft hij zich ook vol overgave ingezet voor de stedenband tussen ILawa uit Polen en Tholen als bestuurslid van de stichting ILawa-Tholen. Ook is Quist ongeveer vijftien jaar lid geweest van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex de Vliethof waar hij aanspreekpunt was voor de bewoners en waar hij zich ingezet heeft voor een fijne en rustige leefomgeving.

Zoon Jeroen Quist vertelt: “Voorafgaand aan de druk van het boek “Tholen”, geschreven door Kees Slager en uitgegeven door Kick Uitgevers heeft mijn vader zich in 2016 en 2017 ten volle ingezet om het boek over het gehele eiland te promoten. Hij is daadwerkelijk bijna elk bedrijf op het gehele eiland afgegaan om dit boek aan de man te brengen. Tevens heeft hij op bijna elke braderie op het eiland. Mede door zijn inzet is dit boek een daverend succes gebleken. Zijn gage à €2000 welke hij hiermee verdiend heeft heeft hij ten volle aan Koninklijke Muziekvereniging Concordia geschonken voor de aanschaf van een nieuw instrument.”

“In 2019 heeft mijn vader met twee andere personen ervoor gezorgd dat een deel van een wandmozaïek van de oude ULO school, op de plek waar nu appartementencomplex de Vliethof staat, gerestaureerd werd en een prominente plek heeft gekregen in de entreehal van de Vliethof. Tevens is er over dit “Zebrahoofd” een bijbehorend boekje geschreven. Ondertussen oud burgemeester Ger van de Velde is nog bij de onthulling van dit kunstwerk aanwezig geweest”, aldus Quist. “Tijdens de verhuizing van Koninklijke Muziekvereniging Concordia werden in een doos 2 oude filmspoelen teruggevonden uit 1952 welke gemaakt zijn door een professioneel filmmaker en gefinancierd door mijn opa. Op deze beelden is een rondgang door Tholen te zien waaronder uiteraard ook veel Tholenaren. Mijn vader heeft deze film laten restaureren en digitaliseren door een professioneel bedrijf. Vervolgens heeft hij met een vriend samen beeld voor beeld geprobeerd alle namen van de mensen te zien op deze film te benoemen. Hier zijn echt uren en uren in gaan zitten en heeft heel wat bezoekjes aan diverse Tholenaren opgeleverd om feiten te laten checken. In januari 2020 heeft mijn vader een speciale filmavond georganiseerd in het repetitielokaal van Concordia en deze film laten zien aan een ieder die deze film wilde zien.”

“Ook besteedde hij bijna zijn volledige vrije tijd aan het schrijven van een boek over Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Dit doet hij ook weer tezamen met een vriend. Dit boek zal gaan over drie eeuwen muziek in Tholen. Ik assisteer hem met momenten hierbij om foto’s te bewerken en bepaalde informatie op internet op te zoeken. Dat heb je soms nodig als je toch echt een redelijke digibeet bent. Maar ik doe dit met veel plezier voor hem als ik zie wat dit boek voor hem betekent.” 

Meer uit Tholen

Scoren voor het goede doel: VV Vosmeer doneert geld voor iedere goal

OUD-VOSSEMEER - Stichting Westerlicht, die in januari de deuren opende in Tholen, kan komende weken rekenen op veel steun. Zowel basisschool De Ark, als voetbalvereniging VV Vosmeer zamelen geld in voor dit goede doel. 

11 uur geleden
Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

15 uur geleden
Après-skiën voor het goede doel bij Café An de Slôôve

SINT-ANNALAND - Café An de Slôôve en stichting Vrienden van Siem slaan de handen ineen. Voor het goede doel organiseren zij op 25 maart een heuse après-skiparty. 

16 uur geleden
Toeschouwers Henriette en Ron enthousiast over Ronde van Oud-Vossemeer: 'Fijn parcours'

OUD-VOSSEMEER - Henriette Blei en Ron Prins zaten al op tijd met hun klapstoeltjes klaar langs het parcours, om een glimp op te vangen van hun dochters. Zij reden afgelopen weekend namelijk mee bij de Beloften.

21 uur geleden
Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Corniel van Leeuwen gaf vandaag het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch. Gedurende een aantal weken zamelen de kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. 

1 dag geleden
Gemeente organiseert vanavond informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - De gemeente organiseert vanavond een inloopavond in Ons Dorpshuis in Anna Jacobapolder. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen al hun vragen stellen over het voorlopige ontwerp van de herinrichting van de Langeweg. 

1 dag geleden
Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

1 dag geleden