Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koninklijke onderscheiding en zilveren legpenning bij afscheid Borselse raadsleden

Koninklijke onderscheiding en zilveren legpenning bij afscheid Borselse raadsleden

HEINKENSZAND - De ‘oude’ gemeenteraad nam dinsdagavond in de raadsboerderij in Heinkenszand afscheid van de gemeente Borsele. Zes raadsleden komen (vooralsnog) niet terug in de nieuwe raad die woensdag wordt geïnstalleerd. Eén van hen ontving een koninklijke onderscheiding en vier personen kregen de zilveren legpenning van de gemeente Borsele. Het zesde raadslid ontving een persoonlijke attentie, omdat hij eerder al een onderscheiding en een zilveren legpenning heeft gekregen.

Paul Bruijns (Lokale Partij Borsele)

Paul Bruijns nam na anderhalf jaar afscheid. Hij trad op 3 september 2020 toe tot de gemeenteraad, nadat Berrie Kooiker afscheid nam. Als dank voor zijn inzet als raadslid ontving hij de zilveren legpenning. 

Ton Oosthoek (CDA) 

In 2018 nam Ton Oosthoek al afscheid van de gemeenteraad. In 2020 kwam hij terug in de raad toen Carla Hoogerland tussentijds haar werk als raadslid neerlegde. Omdat de heer Oosthoek al eerder een koninklijke onderscheiding en zilveren legpenning heeft gekregen, ontving hij een persoonlijke attentie uit handen van burgemeester Gerben Dijkershuis van de gemeente Borsele. 

Margriet Koeleman (CDA)

Margriet Koeleman werd in 2018 geïnstalleerd als raadslid. Als dank voor haar inzet kreeg zij de zilveren legpenning. 

Jack Burgers (VVD)

Jack Burgers werd in 2018 geïnstalleerd als raadslid. Als dank voor zijn inzet ontving hij de zilveren legpenning. 

Henk van Hartingsveldt (SGP-CU)

Henk van Hartingsveldt was sinds 2002 raadslid in de gemeente Borsele. Ook hij ontving een zilveren legpenning van de gemeente Borsele en bijbehorende oorkonde voor zijn inzet. 

Ingrid Brilleman (PvdA)

Ingrid Brilleman was sinds 2008 raadslid in de gemeente Borsele, waarvan de laatste vier jaar fractievoorzitter. Zij nam afscheid om meer tijd vrij te maken voor haar privéleven. Brilleman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en de burgemeester reikte haar de versierselen uit. 

Meer uit Beveland

Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

25 minuten geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

19 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

22 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden