Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningsdagfestiviteiten van start in Middelburg

Koningsdagfestiviteiten van start in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg zijn de Koningsdagfestiviteiten vanochtend al in volle gang. Op tal van plaatsen in de gemeenten zijn vandaag festiviteiten. Zo ook in de wijk Griffioen waar Koningsdag vanochtend van start ging met een optocht van versierde fietsen.

Rond 09:15 uur verzamelden zich een stuk of 50 kinderen met zelf versierde fietsen bij de Griffioenstraat. Vanaf hier hebben ze op hun mooi versierde fietsen een fietstocht door de wijk gemaakt. Rond 10:00 uur kwam een eind aan de parade en begonnen de koningsdag spelletjes die de wijkvereniging Griffioen “de Wijk”  organiseert. De rest van de ochtend kunnen er in de wijk nog diverse oudhollandse spelletjes worden gedaan. 

In de rest van de gemeente zijn ook allerlei activiteiten. Op de Markt in Middelburg zijn naast de aubade en het traditionele programma met kinderspelen ook allerlei optredens. Om 13.30 begint het feest met een optreden van BING. Later op de dag zijn er optredens van onder meer T-Spoon en Belle Perez. Het laatste optreden begint om 23.00 uur.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

11 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

12 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden