Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningsdag wordt uitbundig gevierd op Tholen

Koningsdag wordt uitbundig gevierd op Tholen

THOLEN - Van Zeeuws Ringrijden en oude ambachten in Tholen tot een jaarmarkt en aubade in Scherpenisse. Koningsdag belooft ook dit jaar in alle kernen van de gemeente Tholen weer een daverend succes te worden. De verschillende verenigingen en comités zetten dan ook alles op alles om met een leuk programma te komen. We hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet:

In Tholen-Stad begint Koningsdag al om 09.00 uur met een aubade voor de muziektent op de Markt. Naast vele kinderen worden hier ook de ouders verwacht. De Markt biedt de rest van de dag ruimte aan een vijftiental ambachtslieden. Zij zullen er gedurende de hele dag demonstraties geven van verschillende oude folkloristische ambachten en ook de Zeeuwse Ringrijders zijn dit jaar van 10.00 tot 17.00 uur weer te zien op de Markt in Tholen. De demonstratie zal worden uitgevoerd door 16 ringrijders te paard. Alle ringrijders en medewerkers zullen tijdens deze demonstratie gekleed zijn in authentieke Zeeuwse Klederdracht en er zal gebruik worden gemaakt van originele Zeeuwse Trekpaarden.

Scherpenisse

Ook in Scherpenisse begint Koningsdag al om 09.00 uur, maar om 10.30 uur wordt gestart met de aubade bij Sassegrave met medewerking van Euterpe en zangeres Wilma Janmaat. Om 11.15 uur staat er een speurtocht op het programma en om 12.30 uut is er een gratis lunch voor deelnemers aan de speurtocht. Om 13.45 uur start de spectaculaire zeskamp op de ijsbaan achter de benzinepomp. Ook 's avonds is er nog van alles te doen, met onder andere een grootse KoningsBingo.

Sint-Annaland

In Sint-Annaland beginnen ze vrijdagavond al met de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Voetbalvereniging WHS bouwt tijdens de vierde Kingsnight de Wellevaete om tot grootste kroeg van het eiland. Niemand minder dan Martijn Fischer maakt zijn opwachting en hij brengt verschillende Hazes' nummers ten gehore. In Sint-Annaland begint op zaterdag 27 april de aubade om 08.30 uur op het voorplein van Streekmuseum De Meestoof. Vervolgens begint om 10.00 uur alweer de 19e Accelerando's Maximale Rommelmarkt. 's Avonds, vanaf 19.00 uur bij De Wellevaete, organiseert Koninklijke Fanfare Accelerando een muzikale optocht met versierde fietsen. Vanaf 18.30 uur kunnen kinderen t/m 10 jaar zich inschrijven en hun startnummer ophalen.

Sint-Maartensdijk

De kinderen uit Sint-Maartensdijk kunnen zich op zaterdag 27 april van 10.00 tot 12.30 uur helemaal uitleven tijdens de kinderspelen op de velden van Sportpark Haestinge. Spectaculair bij deze activiteit is een stormbaan van 19 meter lang en voor de wat kleinere kinderen zijn er aangepaste spelletjes. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is de Maartenskerk open voor publiek en wordt er een rondleiding verzorgd.
Van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een kleedjesmarkt (vrijmarkt) op de Markt. Om diezelfde tijd wordt ook "Willems zotte 52" gehouden. Een spannende race waarbij teams het in 52 opdrachten tegen elkaar opnemen. Teams van 3 tot 5 personen mannen, vrouwen of gemengd met een captain kunnen zich aanmelden bij [email protected].

Oud-Vossemeer

Net als in Sint-Annaland wordt er ook in Oud-Vossemeer al op 26 april stilgestaan bij Koningsdag. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen hun fiets versieren bij De Vossetuin. Eén dag later wordt van 09.00 tot 11.30 uur van alles georganiseerd, zoals een aubade, ballonnen oplaten, dikke banden races en nog veel meer. Om 14.00 uur wordt bij Café de Hoop een heuse touwtrekwedstrijd georganiseerd.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op het eiland, kijk hiervoor naar de verschillende programma's en Facebookpagina's van de lokale dorpstafels en oranjecomités.



 

Meer uit Tholen

Expositie 'kunst kieke'-route geopend in Sint-Annaland en omgeving

SINT-ANNALAND - 15 jaar geleden werd door Jos Boogaard en haar cursisten voor de eerste keer de 'kunst kieke'-route in Sint-Annaland en omgeving georganiseerd. Inmiddels heeft het evenement dat om de twee jaar tijdens het hemelvaartweekend plaatsvindt, een vaste plek op de agenda van cursisten en bezoekers veroverd!

16 uur geleden
Wasdroger in brand op zolder van woning Sint-Maartensdijk [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een brandende wasdroger. De wasdroger vloog in brand op zolder van een woning aan de Bloemenlaan in Smerdiek. De situatie werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. Gelukkig werd het vuur al snel onder controle gebracht.

1 dag geleden
ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

BRABANT/ZEELAND - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: "Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file."

1 dag geleden
Thoolse zwembaden krijgen zwemtest: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje'

THOLEN - Wie komende zomer plezier gaat maken in één van de twee Thoolse zwembaden hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid. Zaterdagmorgen stonden meer dan veertig personeelsleden en vrijwilligers in alle vroegte klaar voor de jaarlijkse zwemtest. En daarbij bleven de deelnemers niet droog. 

1 dag geleden
Gewonde na explosie auto in Tholen, twee traumahelikopters onderweg

THOLEN - Een persoon die dinsdagavond aan een auto zat te sleutelen op de Slabbecoornweg in Tholen is naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat er een ontploffing was in de benzinetank van het voertuig. Eén traumahelikopter is geland.

2 dagen geleden
Rijbewijs verlengen op Tholen kan voortaan ook online

THOLEN - Sinds 1 mei 2024 is het in de gemeente Tholen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit kan via de website van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Het rijbewijs kan vervolgens al na twee werkdagen worden opgehaald in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Auto in sloot langs Kettingdijk, één gewonde naar ziekenhuis

THOLEN - Een bestuurder is vannacht met zijn auto in de sloot terechtgekomen. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Gortzakweg met de Kettingdijk. Eén persoon raakte gewond.

2 dagen geleden