Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningsdag wordt uitbundig gevierd op Tholen

Koningsdag wordt uitbundig gevierd op Tholen

THOLEN - Van Zeeuws Ringrijden en oude ambachten in Tholen tot een jaarmarkt en aubade in Scherpenisse. Koningsdag belooft ook dit jaar in alle kernen van de gemeente Tholen weer een daverend succes te worden. De verschillende verenigingen en comités zetten dan ook alles op alles om met een leuk programma te komen. We hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet:

In Tholen-Stad begint Koningsdag al om 09.00 uur met een aubade voor de muziektent op de Markt. Naast vele kinderen worden hier ook de ouders verwacht. De Markt biedt de rest van de dag ruimte aan een vijftiental ambachtslieden. Zij zullen er gedurende de hele dag demonstraties geven van verschillende oude folkloristische ambachten en ook de Zeeuwse Ringrijders zijn dit jaar van 10.00 tot 17.00 uur weer te zien op de Markt in Tholen. De demonstratie zal worden uitgevoerd door 16 ringrijders te paard. Alle ringrijders en medewerkers zullen tijdens deze demonstratie gekleed zijn in authentieke Zeeuwse Klederdracht en er zal gebruik worden gemaakt van originele Zeeuwse Trekpaarden.

Scherpenisse

Ook in Scherpenisse begint Koningsdag al om 09.00 uur, maar om 10.30 uur wordt gestart met de aubade bij Sassegrave met medewerking van Euterpe en zangeres Wilma Janmaat. Om 11.15 uur staat er een speurtocht op het programma en om 12.30 uut is er een gratis lunch voor deelnemers aan de speurtocht. Om 13.45 uur start de spectaculaire zeskamp op de ijsbaan achter de benzinepomp. Ook 's avonds is er nog van alles te doen, met onder andere een grootse KoningsBingo.

Sint-Annaland

In Sint-Annaland beginnen ze vrijdagavond al met de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Voetbalvereniging WHS bouwt tijdens de vierde Kingsnight de Wellevaete om tot grootste kroeg van het eiland. Niemand minder dan Martijn Fischer maakt zijn opwachting en hij brengt verschillende Hazes' nummers ten gehore. In Sint-Annaland begint op zaterdag 27 april de aubade om 08.30 uur op het voorplein van Streekmuseum De Meestoof. Vervolgens begint om 10.00 uur alweer de 19e Accelerando's Maximale Rommelmarkt. 's Avonds, vanaf 19.00 uur bij De Wellevaete, organiseert Koninklijke Fanfare Accelerando een muzikale optocht met versierde fietsen. Vanaf 18.30 uur kunnen kinderen t/m 10 jaar zich inschrijven en hun startnummer ophalen.

Sint-Maartensdijk

De kinderen uit Sint-Maartensdijk kunnen zich op zaterdag 27 april van 10.00 tot 12.30 uur helemaal uitleven tijdens de kinderspelen op de velden van Sportpark Haestinge. Spectaculair bij deze activiteit is een stormbaan van 19 meter lang en voor de wat kleinere kinderen zijn er aangepaste spelletjes. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is de Maartenskerk open voor publiek en wordt er een rondleiding verzorgd.
Van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een kleedjesmarkt (vrijmarkt) op de Markt. Om diezelfde tijd wordt ook "Willems zotte 52" gehouden. Een spannende race waarbij teams het in 52 opdrachten tegen elkaar opnemen. Teams van 3 tot 5 personen mannen, vrouwen of gemengd met een captain kunnen zich aanmelden bij [email protected].

Oud-Vossemeer

Net als in Sint-Annaland wordt er ook in Oud-Vossemeer al op 26 april stilgestaan bij Koningsdag. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen hun fiets versieren bij De Vossetuin. Eén dag later wordt van 09.00 tot 11.30 uur van alles georganiseerd, zoals een aubade, ballonnen oplaten, dikke banden races en nog veel meer. Om 14.00 uur wordt bij Café de Hoop een heuse touwtrekwedstrijd georganiseerd.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op het eiland, kijk hiervoor naar de verschillende programma's en Facebookpagina's van de lokale dorpstafels en oranjecomités. 

Meer uit Tholen

Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

16 uur geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

19 uur geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

21 uur geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

1 dag geleden
Drie jubilarissen van Vogelvreugd gehuldigd om jarenlange lidmaatschap

THOLEN - Vogelvereniging Vogelvreugd organiseerde op vrijdagavond 9 februari haar jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners in de Meulvliet te Tholen. Ongeveer 35 personen genoten van een heerlijk warm en koud buffet, gevolgd door enkele rondjes bingo met leuke prijzen.

1 dag geleden
'105.000 mensen belanden na een val op de spoedeisende hulp'

SINT PHILIPSLAND - Fysiotherapeut Benjamin Brouwers gaf op woensdag 14 februari een lezing over valpreventie in dorpshuis De Wimpel. De aanwezigen hoorden verbijsterd dat er jaarlijks landelijk 105.000 mensen op de spoedeisende hulp belanden na een val, waarvan bijna de helft na een val in en rond het huis.

1 dag geleden
Zeeuwse agenten betrokken bij actie tegen 's werelds grootste hackersgroep

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie Zeeland-West-Brabant heeft een belangrijke rol gespeeld in een internationaal politieonderzoek naar de hackersgroep Lockbit. Dit onderzoek resulteerde vandaag in een internationale politieactie, waarbij in totaal 34 servers offline zijn gehaald en er twee aanhoudingen zijn verricht.  

2 dagen geleden