Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningsdag Stavenisse: activiteiten voor jong en oud

Koningsdag Stavenisse: activiteiten voor jong en oud

STAVENISSE - Ondernemers, verenigingen en organisaties slaan de handen ineen met een gezamenlijk programma op Koningsdag.

De dag begint om 9.00 uur op het Van der Leck de Clerqplein waar de kinderen een hoedje en vlag krijgen. Daarna volgt een aubade met medewerking van muziekvereniging Euterpe. 

Op de Voorstraat zijn er in de ochtend spelletjes voor de kinderen. Kom ook gezellig langs voor een bakje koffie of thee. Na afloop mogen alle kinderen een zakje snoep halen bij de MCD. 

Frietjes en snacks

En vanaf 12.00 uur zijn er frietjes en snacks verkrijgbaar bij de supermarkt. 

Om 13.00 uur start het middagprogramma met spelen op de Voorstraat voor jongeren en volwassenen. Daarnaast is er van 13.00 uur tot 16.00 uur een snuffelroute door het dorp. Op verschillende locaties worden tweedehands spullen, etenswaren, enz aangeboden.

Meer uit Tholen

Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

3 uur geleden
Hittegolf begonnen: week lang hoogzomer in Nederland

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal regionaal sprake zijn van een hittegolf. Dat meldt weeronline. Voor een hittegolf moet het minimaal vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn, waarvan minstens drie dagen met 30 graden of meer. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met groenteboer Carlo Bruijs: “Het moeilijkste is om ‘nee’ te zeggen”

In Bergen op Zoom staat hij bekend als ‘de stadsgroenteboer’. Met zijn vriendelijke uitstraling en open houding heeft hij de gunfactor bij veel mensen. Carlo Bruijs is een bescheiden man en zal zelf niet snel naar buiten treden. Daarom was hij ook verrast dat hij van harte werd aanbevolen als ondernemer voor deze rubriek ‘aan de keukentafel’. Samen met zijn vrouw Wanda runt hij het AGF-bedrijf C. Bruijs van Dijk. De achternaam van Wanda is toegevoegd aan de bedrijfsnaam om ook naar buiten ook te laten zien dat ze het samen doen. Het familiebedrijf bestaat in 2022 al 111 jaar.

2 dagen geleden
Man met ijzeren staaf geslagen door buurtgenoot

SINT MAARTENSDIJK - De politie moest zondagmorgen vroeg op pad voor een mishandeling. Een man zou geslagen zijn met een ijzeren staaf door een buurtgenoot. 

2 dagen geleden
Het is weer zover: de Smerdiekse braderie!

SINT-MAARTENSDIJK - Vandaag is het weer zover.. de Smerdiekse braderie. De laatste keer vond plaats op 3 augustus 2019, dus het is alweer 3 jaar geleden. Euromarkt verzorgt de kramen en de organisatie op de dag zelf en zij zorgen er ook voor dat er al een aantal van de ongeveer 80 kramen bezet zullen zijn met allerlei mooie, leuke producten. Uiteraard zijn er ook een mooi aantal lokale ondernemers die hun waren en/of diensten uit gaan stallen. Er is voor ieder wat wils: van tassen tot jassen en van Zeeuws snoepgoed tot boeken.

3 dagen geleden
Taalklassen komend schooljaar gecentreerd in voormalige schoolpand CNS De Regenboog

THOLEN - Gemeente Tholen en de Thoolse basisscholen centreren de Taalklas Tholen komend schooljaar 2022-2023 in het voormalige schoolpand van CNS De Regenboog aan de Molenvlietsedijk in Tholen. Afgelopen periode waren de Taalklassen verdeeld over drie Taalklas-locaties in Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland. Door centralisatie van de Taalklassen kan de expertise van leerkrachten voor alle klassen ingezet worden, kan er onderwijs op leeftijdsniveau gegeven worden en is de inzet van personeel minder kwetsbaar.

3 dagen geleden
Reinier van Dis over tekort bij brandweer: ‘De nood is hoog!’

THOLEN - Reinier van Dis heeft naast zijn ‘normale’ werkzaamheden als brandweerman gekozen voor een specialisme als duiker. Het werken als duiker is een bijzondere ervaring in een gezellig team. Ondanks dat je geen ervaring als brandweerman hoeft te hebben om je aan te melden, is er toch een groot tekort aan duikers.

4 dagen geleden