Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning praat met gedupeerden aardgaswinning in Middelstum

Koning praat met gedupeerden aardgaswinning in Middelstum

MIDDELSTUM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft donderdag het Groningse Middelstum bezocht. Dat ligt in de regio waar regelmatig aardbevingen zijn door de gaswinning. De koning sprak onder meer met vakmensen en deskundigen, gespecialiseerd in het herstel en de versterking van het erfgoed in de regio.

Willem-Alexander bezocht eerst de historische herberg In de Valk. Daar ging hij in gesprek met eigenaren van Rijksmonumenten over de renovaties en versterkingen van hun panden die zij willen uitvoeren of hebben uitgevoerd. De koning, die goed op de hoogte bleek van de problematiek, toonde begrip voor de zorgen die mensen in het aardbevingsgebied hebben.

Na zijn bezoek aan de herberg wandelde de koning naar de 15e-eeuwse Sint-Hippolytuskerk in het dorp. Daar sprak hij met vakmensen en deskundigen over onder meer schadeherstel, innovatie en vakmanschap. Ben Visser, burgemeester van de gemeente Eemsdelta, leidde het gesprek. Deelnemende partijen waren onder meer de Stichting Oude Groninger Kerken, het Erfgoedloket (steunpunt voor eigenaren van erfgoed met aardbevingsproblemen) en Monumentenwacht.

Als afsluiting van het werkbezoek sprak de koning met leden van de vereniging Dorpsbelangen, de historische vereniging Middelstum en de eigenaar van de historische herberg over de gevolgen van de aardbevingsschade. Het was de negende keer dat de koning de provincie Groningen bezocht om te praten over gevolgen van de gaswinning.

Meer uit Binnenland

Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

1 uur geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

2 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

3 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

3 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

4 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

5 uur geleden
Blokkade A12 beëindigd, bijna 600 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij de blokkade van de A12 door aanhangers van Extinction Rebellion zaterdag bijna 600 actievoerders aangehouden. De politie zette opnieuw een waterkanon in en beëindigde de blokkade rond 14.00 uur. Dit keer deden ook ruim honderd Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation mee aan de actie.

6 uur geleden