Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kom in de Kas Veere-Middelburg en beleef de glastuinbouw

Kom in de Kas Veere-Middelburg en beleef de glastuinbouw

VEERE - De glastuinbouwsector is een bron van innovatie en nieuwe technologie. In ons kleine landje worden op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar. Daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 juni kan iedereen in regio Veere-Middelburg in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Zes bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10.00  tot 16.00 uur.

De Nederlandse tuinders lopen op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. De land- en tuinbouw vertegenwoordigen een groot aandeel van de Zeeuwse economie en veel Zeeuwen voelen zich verwant met de sector.

Bij Kom in de Kas krijgt de bezoeker in regio Veere/Middelburg de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van drie glastuinbouwbedijven: Bloemkwekerij Marinissen met amaryllis bloemen, kwekerij Amarantis met kalanchoë en andere seizoensplanten en Mts. A. en W.J. in ’t Anker met komkommers en diverse andere gewassen. Ook zijn er drie landbouwbedrijven te bezoeken: Landwinkel Weststrate, melkveehouderij A.M.J. Arkesteijn en W.J. schapenhouderij en melkveehouderij Breel.

Meer informatie op https://www.komindekas.nl/locaties/zeeland/.

Meer uit Middelburg

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

6 uur geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

1 dag geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

1 dag geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

2 dagen geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

2 dagen geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

2 dagen geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

2 dagen geleden