Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kolossale stoomlocomotief naar Goes voor evenement

Kolossale stoomlocomotief naar Goes voor evenement

GOES - Voor het eerst sinds de coronaperiode kan er in Zeeland weer worden genoten van het treinenevenement ‘Sporen naar het Verleden’. Het evenement wordt georganiseerd door Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) in het Hemelvaartweekend, van 26 t/m 28 mei.

Traditioneel komen er tijdens het evenement altijd treinen van andere railmusea naar Goes. Blikvanger dit jaar is de grote sneltrein-stoomlocomotief 23 023 van Stoomstichting Nederland. De 132 ton zware machine is fors groter dan de locomotieven die normaal op de spoorlijn van de SGB rijden.

Er zal nóg een stoomlocomotief te gast zijn, evenals historisch diesel- en elektrisch materieel. Behalve de gastlocomotieven wordt uiteraard ook het eigen SGB-materieel ingezet, zodat er een uitgebreide dienstregeling gereden kan worden op de museumspoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke.

Het evenement is open van 10:00-18:00 uur en vindt plaats op het museumterrein van de SGB in Goes, Albert Plesmanweg 23, en op de museumspoorlijn Goes-Hoedekenskerke. Alle informatie inclusief de dienstregeling van de treinen is beschikbaar op www.destoomtrein.nl

Activiteiten

Het evenement bestaat niet alleen uit nostalgische treinritten op de spoorlijn, maar ook uit extra veel activiteiten op het museumterrein in Goes. Locomotieven rijden af en aan om hun treinen gereed te zetten en om steenkolen en water bij te laden voor hun volgende rit. Er zijn stoomtrekkers te zien, figurantengroep ‘Ontspoord ’geeft demonstraties en verzorgt oud-Hollandse spelletjes en de werkplaats kan worden bezocht.

Nieuw dit jaar is de ‘sneak preview’ van de tentoonstelling ‘Het spoor van de wederopbouw’. Deze tentoonstelling over de wederopbouw van het spoor na de oorlog is nog niet officieel geopend, maar tijdens het evenement kunnen bezoekers er toch al een kijkje nemen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

2 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

3 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

23 uur geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden