Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kolossale stoomlocomotief naar Goes voor evenement

Kolossale stoomlocomotief naar Goes voor evenement

GOES - Voor het eerst sinds de coronaperiode kan er in Zeeland weer worden genoten van het treinenevenement ‘Sporen naar het Verleden’. Het evenement wordt georganiseerd door Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) in het Hemelvaartweekend, van 26 t/m 28 mei.

Traditioneel komen er tijdens het evenement altijd treinen van andere railmusea naar Goes. Blikvanger dit jaar is de grote sneltrein-stoomlocomotief 23 023 van Stoomstichting Nederland. De 132 ton zware machine is fors groter dan de locomotieven die normaal op de spoorlijn van de SGB rijden.

Er zal nóg een stoomlocomotief te gast zijn, evenals historisch diesel- en elektrisch materieel. Behalve de gastlocomotieven wordt uiteraard ook het eigen SGB-materieel ingezet, zodat er een uitgebreide dienstregeling gereden kan worden op de museumspoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke.

Het evenement is open van 10:00-18:00 uur en vindt plaats op het museumterrein van de SGB in Goes, Albert Plesmanweg 23, en op de museumspoorlijn Goes-Hoedekenskerke. Alle informatie inclusief de dienstregeling van de treinen is beschikbaar op www.destoomtrein.nl

Activiteiten

Het evenement bestaat niet alleen uit nostalgische treinritten op de spoorlijn, maar ook uit extra veel activiteiten op het museumterrein in Goes. Locomotieven rijden af en aan om hun treinen gereed te zetten en om steenkolen en water bij te laden voor hun volgende rit. Er zijn stoomtrekkers te zien, figurantengroep ‘Ontspoord ’geeft demonstraties en verzorgt oud-Hollandse spelletjes en de werkplaats kan worden bezocht.

Nieuw dit jaar is de ‘sneak preview’ van de tentoonstelling ‘Het spoor van de wederopbouw’. Deze tentoonstelling over de wederopbouw van het spoor na de oorlog is nog niet officieel geopend, maar tijdens het evenement kunnen bezoekers er toch al een kijkje nemen.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

14 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

21 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

3 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden