Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koerssprong Adidas op Duitse beurs na sterke resultaten

Koerssprong Adidas op Duitse beurs na sterke resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Adidas schoot vrijdag omhoog op de beurs in Frankfurt. Beleggers reageerden enthousiast op de sterke kwartaalcijfers van het Duitse sportkledingmerk. Op het Damrak werd de strategie-update van biotechnoloog Galapagos goed ontvangen. Verder werd vooral uitgekeken naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven. Het herstel van de arbeidsmarkt vormt een belangrijke factor in het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Adidas dikte 8 procent aan. De fabrikant van sportartikelen en kleding herstelt sterk van de coronacrisis en zag de resultaten in al zijn markten aantrekken. De boycotacties in China tegen westerse kledingmerken vanwege kritiek op de mensenrechtenschendingen in de regio Xinjiang lijken Adidas amper pijn te doen. Ondanks die acties zijn de verkopen van het merk in China meer dan verdubbeld. Ook is het bedrijf positiever over de omzetgroei voor het hele boekjaar.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de plus op 714,43 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 1050,65 punten. De graadmeters in Londen en Parijs stegen tot 0,3 procent. De DAX in Frankfurt won 0,7 procent.

Galapagos

Sterkste stijger in de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer met een winst van 1,2 procent. Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway sloot de rij met een verlies van 0,6 procent. In de MidKap zakte Aperam 2 procent, ondanks dat het bedrijf in het eerste kwartaal beter presteerde dan verwacht. Topman Timoteo Di Maulo sprak van het beste kwartaal in de geschiedenis van de roestvrijstaalfabrikant.

Galapagos won 0,8 procent. De biotechnoloog gaat zich vooral richten op ontstekingsziekten, fibrose en nieraandoeningen en heeft onderzoeken naar medicijnen voor stofwisselingsziekten en osteoartritis stopgezet. Met de opgeschoonde pijplijn aan medicijnen loopt Galapagos naar eigen verwachting minder risico en bespaart het ook kosten.

Siemens

In Frankfurt steeg Siemens 1,9 procent. Het Duitse technologie- en industrieconcern verhoogde opnieuw zijn verwachtingen voor de winst en omzet. Het bedrijf merkt dat er meer vraag is naar zijn producten vanuit de autosector. Vooral China was een grote aanjager van de groei. In Parijs zakte Klépierre 3,6 procent. Beleggers waren niet te spreken over de resultaten van het Franse vastgoedbedrijf, dat onder meer eigenaar is van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

De euro was 1,2075 dollar waard, tegenover 1,2054 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 64,85 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 68,26 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

38 minuten geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

46 minuten geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

1 uur geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

2 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

2 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus sterkste stijger in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is vrijdag verder weggezakt na de recente verliesbeurten. Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De techinvesteerder profiteerde van een koersherstel in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft. Een dag eerder behoorde Prosus nog tot de grootste dalers.

4 uur geleden