Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ko Dek gaat in lezing terug naar glorietijd van Hansweert

Ko Dek gaat in lezing terug naar glorietijd van Hansweert

HANSWEERT - Op donderdag 11 november om 14.00 uur houdt Heemkundige Kring De Bevelanden in dorpshuis Kaj Munk in Hansweert een lezing door Ko Dek met foto’s over de geschiedenis van het dorp.

Oud-aardrijkskundeleraar Ko Dek geeft op de hem bekende boeiende wijze een toelichting op de vele foto’s van ‘Answest’, een dorp dat door zijn ligging op het kruispunt van de Westerschelde en het Kanaal door Zuid-Beveland een bloeiend handelscentrum was. ‘Tot de opening in 1975 van het Schelde-Rijnkanaal ging de binnenvaart vanaf de Westerschelde naar Rotterdam via de sluizen van Hansweert, richting Oosterschelde’, aldus de Heemkundige Kring. ‘Hansweert was een vaste pleisterplaats voor die scheepvaart.’ Hierdoor waren er in het dorp veel cafés en winkels te vinden. De parlevinker was een bekende verschijning die de schippers van voorraad voorzag. ‘Dit alles zorgde voor een levendige drukte. Je had er een schippersinternaat. De plaatselijke economie draaide op die scheepvaart. Nu bijna vijftig jaar later heeft Hansweert een ware metamorfose ondergaan. Ko Dek laat aan de hand van onder andere luchtfoto’s deze veranderingen zien.’

De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk. Leden van de Heemkundige Kring De Bevelanden hebben voorrang. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen per e-mail [email protected] Lid worden kan via de website https://www.hkdebevelanden.nl/ook-lid-worden 

Meer uit Reimerswaal

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

10 uur geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

14 uur geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

15 uur geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

19 uur geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

2 dagen geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

4 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

5 dagen geleden