Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB mag in Almere en Nijmegen met fans binnen 1,5 meter testen

KNVB mag in Almere en Nijmegen met fans binnen 1,5 meter testen

ZEIST (ANP) - De stadions van Almere City FC en NEC gaan dienen als locaties voor een experiment met toeschouwers die op de tribunes binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Het kabinet heeft onder bepaalde voorwaarden toestemming gegeven voor deze proef. De toeschouwers, maximaal 1500 per stadion, worden vooraf getest op het coronavirus.

De KNVB hoopt dat alle voetbalclubs zo snel mogelijk weer een beperkt aantal supporters mogen ontvangen in hun stadions, vergelijkbaar met de situatie aan het begin van het seizoen. "Zodra het gezien de coronacijfers weer kan, willen we heel graag weer terug naar publiek in de stadions. Het kabinet bepaalt dat moment. Parallel aan het weer toelaten van een beperkt aantal toeschouwers, willen we ook zo snel mogelijk onderzoeken of we veilig meer bezoekers zouden kunnen ontvangen dan tot nu toe", aldus de bond.

Dat gaat gebeuren bij Almere City FC en NEC, twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Ajax was ook in beeld, maar de koploper van de eredivisie doet niet mee aan deze proef. Het is nog niet duidelijk wanneer het experiment kan starten. Dat kan pas zodra het risiconiveau 'waakzaam' is, de laagste categorie. In de meeste regio's geldt nu het risiconiveau 'zeer ernstig', in sommige is het 'ernstig'.

Bubbels

De bezoekers worden in het stadion verdeeld over diverse 'bubbels'. In iedere bubbel wordt een bepaalde maatregel uitgetest om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het gebruik van mondkapjes en wel of niet juichen. De toeschouwers hoeven zich in sommige vakken ook niet te houden aan de verplichte 1,5 meter afstand. Met de onderzoekresultaten die dit gaat opleveren, hoopt de KNVB weer toe te werken naar volledig gevulde stadions.

"De kennis die we hiermee opdoen, stellen we beschikbaar voor andere evenementen. Het is zeer belangrijk dat er op korte termijn onderzoek wordt gedaan, zodat er op basis van feiten en cijfers besluiten worden genomen en er perspectief komt voor de evenementenbranche, die nu al geruime tijd stilligt", aldus een KNVB-woordvoerder. "Het voetbal is graag onderdeel van de oplossing."

Meer uit Voetbal

Van der Sar vertrekt na teleurstellend seizoen bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Algemeen Edwin van der Sar vertrekt na een teleurstellend seizoen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni over aan de andere directieleden va de club uit Amsterdam. De raad van commissarissen heeft de oud-doelman gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

8 minuten geleden
Italiaanse bondscoach kiest ook 26 man richting Nations League

ROME (ANP) - De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft, net als zijn Nederlandse collega Ronald Koeman, 26 spelers geselecteerd voor het finaletoernooi van de Nations League. De Italianen nemen het 15 juni in de halve finale op tegen Spanje. De eindstrijd tegen Nederland of Kroatië is op 18 juni.

13 uur geleden
Trainer Xavi polst Messi voor terugkeer naar FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona-trainer Xavi heeft Lionel Messi gepolst voor een terugkeer. Dat zegt de voormalige middenvelder in een interview met de Spaanse krant Sport.

14 uur geleden
Middenvelder Van den Boomen eerste aankoop Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen gedaan. De Nederlandse middenvelder Branco van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract had.

16 uur geleden
Voetbalsters FC Twente winnen Eredivisie Cup opnieuw

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van FC Twente hebben opnieuw de Eredivisie Cup gewonnen. De bekerwinnaar was op sportpark De Toekomst in Amsterdam met 4-3 te sterk voor landskampioen Ajax. Vorig seizoen won Twente in de finale van de Eredivisie Cup ook al van Ajax, toen met 3-2.

16 uur geleden
Coach Van de Looi haalt Brobbey en Verbruggen bij Jong Oranje

ZEIST (ANP) - Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft aanvaller Brian Brobbey en doelman Bart Verbruggen toegevoegd aan de selectie waarmee hij zich gaat voorbereiden op het EK van komende maand in Roemenië en Georgië. De aanvaller van Ajax en de keeper van Anderlecht komen over van het Nederlands elftal, waar ze niet tot de definitieve selectie voor de Nations League van bondscoach Ronald Koeman behoren. Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen behoorde ook tot de afvallers van Koeman. De rechtervleugelverdediger stelt zich niet beschikbaar voor het EK met Jong Oranje.

17 uur geleden
Argentijn Pochettino nieuwe trainer Chelsea

LONDEN (ANP) - Mauricio Pochettino gaat aan de slag als trainer van Chelsea. Over zijn aanstelling werd al weken gespeculeerd. Maandag bevestigde de Londense club de komst van de 51-jarige Argentijn, die eerder onder meer coach van Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain was.

19 uur geleden