Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-directeur: het is 2 voor 12 voor het amateurvoetbal

KNVB-directeur: het is 2 voor 12 voor het amateurvoetbal

ZEIST (ANP) - KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee heeft teleurgesteld gereageerd op de lichte versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet. Er mag weer gezamenlijk op 1,5 meter van elkaar door vier personen worden gesport, in plaats van twee, maar het verbod op trainen in een groter groepsverband en ook het spelen van onderlinge oefenwedstrijden blijft voor volwassenen nog altijd van kracht.

Volgens Van der Zee is het inmiddels "2 voor 12" voor het amateurvoetbal. "Dit is toch een beetje alsof je na 90 minuten een overwinning uit het vuur sleept, maar de wedstrijd bij het laatste fluitsignaal ongeldig wordt verklaard", betoogt hij in een korte reactie op Twitter. "Ondanks al het werk en al het wachten staan we met lege handen. Overal wordt opgeschakeld, maar het voetbal mag alleen van twee naar vier personen op een veld trainen. Voor een teamsport is dat een stap van niets naar bijna niets."

Van der Zee: "Terwijl sporten de gezondheid en weerstanden stimuleert en wij veilig in de buitenlucht trainen. Noodzakelijk om de 1,2 miljoen Nederlanders die voetballen gezond en fit te houden."

Plan

Van der Zee presenteerde bijna twee weken geleden namens de KNVB nog een plan om amateurvoetbal mogelijk te maken in coronatijd. In dit concept wordt onder meer rekening gehouden met een herstart van de competities half januari. Tot die tijd wil de KNVB graag dat de clubs in groepen tot wel dertig man op een groot voetbalveld kunnen trainen en spelen.

Van der Zee kondigde voor volgende week een gesprek aan met minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) om "naar oplossingen te kijken" voor het amateurvoetbal.

Hervatting

Nog deze week praten vertegenwoordigers van vier sportbonden met een aantal topambtenaren van het ministerie van VWS over een mogelijke hervatting van de topcompetities, naast het betaalde voetbal. Sportkoepel NOC*NSF hoopt dat half december deze topcompetities weer opgestart kunnen worden. Volgens NOC*NSF is dat vooral nodig voor de sporters die aan de Olympische Spelen gaan deelnemen.

Voor de andere competities denkt de sportkoepel eerder aan een herstart begin volgend jaar. "Dat heeft minder prioriteit en pas daarna gaan we denken aan de kantines, de kleedkamers en het toelaten van publiek", liet directeur Gerard Dielessen onlangs weten.

Meer uit Voetbal

Zerrouki kopt FC Twente in finale play-offs naast Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Twente heeft een nederlaag in het eerste duel van de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal maar net kunnen voorkomen. Het elftal van trainer Ron Jans kwam in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam pas in de extra tijd van de tweede helft langszij: 1-1. Ramiz Zerrouki kopte in de 93e minuut raak, op aangeven van Michal Sadilek.

5 uur geleden
FIFA komt kort voor WK met aangepaste beloningen voetbalsters

Z√úRICH (ANP) - De FIFA is kort voor het WK voor vrouwen met een nieuw beloningsstelsel gekomen. Niet alleen voor de deelnemende bonden/teams ligt geld klaar, voortaan krijgen ook de voetbalsters individueel betaald. De FIFA hoopt hiermee het vrouwenvoetbal nog verder te ontwikkelen.

7 uur geleden
KAS Eupen vindt in Duitser Kohfeldt nieuwe trainer

EUPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub KAS Eupen heeft in de Duitser Florian Kohfeldt een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40 jaar oude Kohfeldt werd in mei van vorig jaar ontslagen bij VfL Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel had opgevolgd.

7 uur geleden
Almere City maandag gehuldigd bij promotie naar Eredivisie

ALMERE (ANP) - Als Almere City erin slaagt om te promoveren naar de Eredivisie, worden de spelers en trainers daar maandag voor gehuldigd. Het feest is dan van 17.00 tot 19.00 uur op de Esplanade in het centrum van de stad. Het feest is georganiseerd door de ondernemersvereniging.

8 uur geleden
Ajax langer door met doelman Setford

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met doelman Charlie Setford verlengd. De 19-jarige keeper is nu tot de zomer van 2027 aan de Amsterdamse club verbonden.

8 uur geleden
Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

8 uur geleden
Cissoko van NEC naar Franse club Toulouse FC

NIJMEGEN (ANP) - Ibrahim Cissoko verruilt NEC voor de Franse club Toulouse FC. De 20-jarige buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

9 uur geleden