Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB blij dat WK-plannen FIFA van augustus deels van tafel zijn

KNVB blij dat WK-plannen FIFA van augustus deels van tafel zijn

ZÜRICH (ANP) - De KNVB is blij dat de WK-plannen die de FIFA in augustus naar buiten bracht, deels van tafel zijn. "Dit voorstel was niet de oplossing om voetbal wereldwijd te verbeteren. Hiervoor in de plaats komen aangepaste voorstellen waarbij de tijdsdruk ook minder groot zal zijn", meldt de Nederlandse voetbalbond, die tijdens de onlinebijeenkomst werd vertegenwoordigd door voorzitter Just Spee en secretaris-generaal Gijs de Jong.

De FIFA liet in augustus weten er voorstander van te zijn het WK voortaan om de twee jaar in plaats van om de vier jaar te organiseren. In oktober waren er twee video-conferenties van de FIFA, onder meer voor de huidige bondscoaches van de nationale teams. De KNVB liet die sessies aan zich voorbijgaan. "De KNVB was nooit voorstander van de haalbaarheidsstudie voor een WK elke twee jaar en we waren niet gelukkig met het proces tot nu toe. Dit verliep veelal onzorgvuldig en via de media. Het voorstel van augustus was wat ons betreft onacceptabel", aldus de KNVB.

De KNVB verwijst naar een studie van het Londense mediaconsultancybureau Oliver and Ohlbaum Associates. "Uit het rapport blijkt dat een WK elke twee jaar sportief weinig toevoegt en commercieel negatieve effecten heeft", aldus de Nederlandse bond. "De KNVB heeft de diplomatieke weg bewandeld en samengewerkt met de UEFA en andere voetbalbonden. De KNVB begrijpt de wens van landen in andere continenten om te groeien. Groei in bijvoorbeeld Afrika en Azië is ook goed voor Europa en er wordt gekeken hoe dit voor elkaar gekregen kan worden."

Meer uit Voetbal

Excelsior wint met doelpunt in extra tijd van Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior heeft op eigen veld dankzij een doelpunt in de extra tijd stadgenoot Sparta Rotterdam met 2-1 verslagen. De Ier Troy Parrott trof op de rand van buitenspel doel. Excelsior passeerde daardoor met 12 punten uit zeven duels Sparta op de ranglijst.

16 minuten geleden
Hansson leidt Heracles Almelo in Eredivisie langs PEC Zwolle

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft tegen PEC Zwolle de derde seizoenszege geboekt. De ploeg van coach John Lammers won de strijd tussen de twee Overijsselse ploegen met 2-1 dankzij twee treffers van Emil Hansson.

18 minuten geleden
Makkelie leidt Champions League-duel Inter - Benfica

ZEIST (ANP) - Danny Makkelie leidt dinsdagavond de wedstrijd in de Champions League tussen Internazionale en Benfica. De scheidsrechter krijgt assistentie van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Allard Lindhout is de vierde official.

1 uur geleden
Union na winst op Charleroi koploper in België

BRUSSEL (ANP) - Union is voorlopig koploper in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De club uit Brussel versloeg in het eigen Stade Joseph Marien in deelgemeente Vorst Charleroi met 3-1. Union heeft nu 19 punten uit negen duels. AA Gent kan nog passeren als het zondagavond wint bij RWDM.

1 uur geleden
KNVB verwacht komende dagen duidelijkheid over RKC - Ajax

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht de komende dagen duidelijkheid over wat moet gebeuren met het restant van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax. Het duel werd zaterdagavond gestaakt nadat RKC-doelman Etienne Vaessen in de 84e minuut op het veld buiten bewustzijn raakte nadat hij in botsing was gekomen met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor.

1 uur geleden
Vitesse wint na vijf nederlagen uitgerekend bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - Vitesse heeft na vijf nederlagen eindelijk weer een duel gewonnen in de Eredivisie. Dat gebeurde uitgerekend in Nijmegen bij NEC, waar de Gelderse derby in een 3-1-overwinning voor de Arnhemmers eindigde. Na de tweede treffer van Vitesse, één minuut voor het einde van de officiële speeltijd, moest het duel tijdelijk worden stilgelegd nadat er voorwerpen vanaf de tribunes op het veld waren gegooid.

2 uur geleden
Duel tussen NEC en Vitesse tijdelijk gestaakt na flesje op veld

NIJMEGEN (ANP) - Het Eredivisieduel tussen NEC en Vitesse is tijdelijk gestaakt nadat er vanaf een tribune een plastic flesje op het veld was gegooid. Dat gebeurde kort nadat Vitesse in de 89e minuut op voorsprong was gekomen: 1-2.

2 uur geleden