Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klustip: Niet voor één gat te vangen

Klustip: Niet voor één gat te vangen

SEROOSKERKE - Mensen doen momenteel meer dan ooit in en om het huis. Het is de tijd voor klusjes die zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat er altijd was te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

Een boormachine is een onmisbaar item in de uitrusting van klussers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het is belangrijk dat je voor een klus de juiste machine hebt. Een boorhamer is voornamelijk bedoeld voor boren in beton of steen. “Daarentegen is een klopboormachine meer allround voor zowel steen, hout of metaal, maar weer veel minder geschikt voor beton”, zegt Marinus Passenier. 

Accu

Hiermee noemt hij de twee zwaarste boormachines. De meeste mensen zullen echter een accuschroevendraaier of accuschroefboormachine in huis hebben. 

Het verschil? “De eerste is voor het lichte werk, bijvoorbeeld als je een meubeltje in elkaar wil zetten. Je kunt hem ook gebruiken als je een plankje wil ophangen, maar niet voor het zware werk. Een accuschroevendraaier draait langzaam, omdat een groot draaimoment nodig is om ook grote schroeven te kunnen verwerken. Een accuschroefboormachine draait vaak sneller, omdat je anders niet door hout of metaal kunt boren.” 

Ikea

Marinus vraagt altijd aan klanten voor welke klus(sen) mensen een boormachine nodig hebben, zodat ze niet met een (te) zware machine naar huis gaan als ze een Ikea-kast in elkaar moeten zetten. Naast het type is de accu ook belangrijk. Oude modellen zijn bijna allemaal uitgerust met een nikkel-cadmium-accu. Tegenwoordig zie je lithium-ion-accu’s. “Deze gaan langer mee”, zegt Marinus. “Je hebt er jarenlang plezier van.” Hoe goed je boormachine ook is, iedereen heeft het wel eens gehad dat een schroef halverwege blijft steken. “Daarom is het belangrijk om een gat voor te boren en een beetje vaseline of vet aan een schroef doet wonderen.”

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

7 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

7 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden