Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klustip: Niet voor één gat te vangen

Klustip: Niet voor één gat te vangen

SEROOSKERKE - Mensen doen momenteel meer dan ooit in en om het huis. Het is de tijd voor klusjes die zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat er altijd was te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

Een boormachine is een onmisbaar item in de uitrusting van klussers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het is belangrijk dat je voor een klus de juiste machine hebt. Een boorhamer is voornamelijk bedoeld voor boren in beton of steen. “Daarentegen is een klopboormachine meer allround voor zowel steen, hout of metaal, maar weer veel minder geschikt voor beton”, zegt Marinus Passenier. 

Accu

Hiermee noemt hij de twee zwaarste boormachines. De meeste mensen zullen echter een accuschroevendraaier of accuschroefboormachine in huis hebben. 

Het verschil? “De eerste is voor het lichte werk, bijvoorbeeld als je een meubeltje in elkaar wil zetten. Je kunt hem ook gebruiken als je een plankje wil ophangen, maar niet voor het zware werk. Een accuschroevendraaier draait langzaam, omdat een groot draaimoment nodig is om ook grote schroeven te kunnen verwerken. Een accuschroefboormachine draait vaak sneller, omdat je anders niet door hout of metaal kunt boren.” 

Ikea

Marinus vraagt altijd aan klanten voor welke klus(sen) mensen een boormachine nodig hebben, zodat ze niet met een (te) zware machine naar huis gaan als ze een Ikea-kast in elkaar moeten zetten. Naast het type is de accu ook belangrijk. Oude modellen zijn bijna allemaal uitgerust met een nikkel-cadmium-accu. Tegenwoordig zie je lithium-ion-accu’s. “Deze gaan langer mee”, zegt Marinus. “Je hebt er jarenlang plezier van.” Hoe goed je boormachine ook is, iedereen heeft het wel eens gehad dat een schroef halverwege blijft steken. “Daarom is het belangrijk om een gat voor te boren en een beetje vaseline of vet aan een schroef doet wonderen.”

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

2 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

3 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

3 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

3 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

4 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

5 dagen geleden