Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klustip: 'Maak eerst schoon voordat je schildert'

Klustip: 'Maak eerst schoon voordat je schildert'

SEROOSKERKE - Doordat iedereen door de coronacrisis veel meer tijd in en om het huis moet doorbrengen, wordt er meer geklust dan normaal. Nu is er tijd voor die klusjes die altijd bleven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van de Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

Zijn eerste tip gaat over buitenschilderwerk. “Een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd”, lacht Marinus Passenier. De komende tijd is het daar ideaal weer voor. Wie zijn huis een goede verfbeurt wil geven is gebaat bij een goede voorbereiding. “Het is bijvoorbeeld belangrijk om alles goed te ontvetten voordat je aan de slag gaat. Dat kun je met een fles St. Marc of een ander ontvettingsmiddel doen”, zegt de Walchenaar.

Zout

Zeker in Zeeland is het schoonmaken een noodzakelijke stap. In onze kustprovincie zit er namelijk veel zout in de lucht wat de hechting van de verf lastiger maakt. “Daarom is het ontvetten een essentieel onderdeel van het schilderwerk. Als je het goed doet, hoef je tussen de verflagen door bijna niet meer te schuren. Dat scheelt een handeling.”

Meer uit Reimerswaal

Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

21 uur geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

21 uur geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

2 dagen geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

3 dagen geleden