Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klustip: ‘Let op als je een hogedrukreiniger koopt’

Klustip: ‘Let op als je een hogedrukreiniger koopt’

SEROOSKERKE - Omdat iedereen nog steeds zoveel mogelijk thuis moet blijven, wordt er meer dan ooit in en om het huis geklust. Het is het moment om die dingen op te pakken die maanden zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

Het is zo’n typisch beeld voor de zomer: iemand die met een hogedrukreiniger in zijn tuin aan het werk is. “Dit is de tijd dat ze veel worden gebruikt, met name in de tuin en voor de auto of caravan”, zegt Marinus Passenier. “Ze worden dan ook veel verkocht. Het is prima weer om ermee aan de slag te gaan.”

Opkomst

Jarenlang was er op de markt van de hogedrukreinigers maar één speler van belang. De laatste tijd komt daar verandering in. “Een merk als Powerplus van Hubo is nu bijvoorbeeld sterk in opkomst.”

Aluminium

Volgens Passenier moet je als je een hogedrukreiniger koopt goed letten op het materiaal, zeker in het goedkopere segment. “Je hebt bijvoorbeeld hogedrukreinigers met plastic pompjes, maar die gaan over het algemeen snel kapot. De reinigers gaan dan lekken. Bij een merk als Powerplus zijn deze hoofdzakelijk van aluminium.”

Ontstoppen

Andere aandachtspunten zijn de druk van het water (honderd bar is voldoende voor een schone straat) en de hoeveelheid water per minuut. Voor alle reinigers heb je een reeks aan accessoires. Zo kun je er een terrasreiniger bij kopen, zijn lansen sterk in zwang, zijn er tal van zeepstaafjes die je kunt toevoegen, heb je zelfs een slang waarmee je het riool kunt ontstoppen en met een vuilfrees verwijder je zelfs het hardnekkigste vuil.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

1 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

2 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden