Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klustip: ‘Let op als je een hogedrukreiniger koopt’

Klustip: ‘Let op als je een hogedrukreiniger koopt’

SEROOSKERKE - Omdat iedereen nog steeds zoveel mogelijk thuis moet blijven, wordt er meer dan ooit in en om het huis geklust. Het is het moment om die dingen op te pakken die maanden zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

Het is zo’n typisch beeld voor de zomer: iemand die met een hogedrukreiniger in zijn tuin aan het werk is. “Dit is de tijd dat ze veel worden gebruikt, met name in de tuin en voor de auto of caravan”, zegt Marinus Passenier. “Ze worden dan ook veel verkocht. Het is prima weer om ermee aan de slag te gaan.”

Opkomst

Jarenlang was er op de markt van de hogedrukreinigers maar één speler van belang. De laatste tijd komt daar verandering in. “Een merk als Powerplus van Hubo is nu bijvoorbeeld sterk in opkomst.”

Aluminium

Volgens Passenier moet je als je een hogedrukreiniger koopt goed letten op het materiaal, zeker in het goedkopere segment. “Je hebt bijvoorbeeld hogedrukreinigers met plastic pompjes, maar die gaan over het algemeen snel kapot. De reinigers gaan dan lekken. Bij een merk als Powerplus zijn deze hoofdzakelijk van aluminium.”

Ontstoppen

Andere aandachtspunten zijn de druk van het water (honderd bar is voldoende voor een schone straat) en de hoeveelheid water per minuut. Voor alle reinigers heb je een reeks aan accessoires. Zo kun je er een terrasreiniger bij kopen, zijn lansen sterk in zwang, zijn er tal van zeepstaafjes die je kunt toevoegen, heb je zelfs een slang waarmee je het riool kunt ontstoppen en met een vuilfrees verwijder je zelfs het hardnekkigste vuil.

Meer uit Middelburg

Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

17 uur geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

17 uur geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

1 dag geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

1 dag geleden
Weerbericht: Droog en zonnig pinksterweekend

Komend pinksterweekeinde verloopt droog met flink wat zon, aldus weerbureau Weeronline. 

1 dag geleden
De Drvkkery viert 25-jarig jubileum met allerlei activiteiten

MIDDELBURG – De grootste boekwinkel van Middelburg bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Het jubileum wordt groots gevierd – het hele jaar door – met speciale menu’s in de brasserie, bijzondere muzikanten en auteurs, foto exposities en natuurlijk beer Bartel.

2 dagen geleden
Divers aanbod op Kunstroute 'Kunst in Veere'

VEERE -  Afgelopen weekend vond Kunstroute ‘Kunst in Veere’ plaats. Op maar liefst 26 locaties konden bezoekers terecht om te genieten van verschillende kunstuitingen. Een kunstroute met voor ieder wat wils op bijzondere locaties met als decor het prachtige stadje Veere. Zoals een bezoeker opmerkte: ‘Waar je ook kijkt, alles is mooi.’

2 dagen geleden