Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klusklas is er voor kinderen die het liefste met handen bezig zijn

Klusklas is er voor kinderen die het liefste met handen bezig zijn

GOES - Voor kinderen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken heeft de Bisschop Ernstschool aan de Bergweg in Goes al een paar jaar een plusklas. Sinds dit schooljaar is er ook een klusklas voor kinderen die praktijkgericht bezig willen zijn.

De klusklas is bedoeld voor kinderen die minder makkelijk vanuit theorie leren en liever iets met hun handen doen en daar ook talent voor hebben. “Voor die kids hebben wij minder middelen in huis, maar we wilden al langer iets voor hen doen”, zegt groep acht-docent Niels van Harn.

Opleiding

Het idee voor de klusklas viel in goede aarde aan de andere kant van de Bergweg, bij Pontes Goese Lyceum. “Wij vinden het leuk om iets extra’s te doen met deze jongens en meiden en hopen dat zij straks voor een opleiding op deze school kiezen”, zegt Gert Kruitbosch, docent bouwen, wonen en interieur.

Hij en zijn collega Tim van Druenen hebben een programma gemaakt voor de kinderen.

Spaarpot

De laatste twee weken zijn twee jongens en vier meiden van de Bisschop Ernstschool op vrijdag naar het gebouw aan de overkant van de straat gegaan. Daar hebben ze gewerkt aan een spaarpot. “Wat ik later wil doen weet ik nog niet, maar ik vind het leuk om met mijn handen te werken. Misschien wil ik wel lassen”, zegt Fabio, terwijl hij hout aan het schuren is. “Ik vind met hout werken heel leuk en wil sowieso naar deze school”, aldus Roos. “We kijken wat we nog meer kunnen doen. Ze vinden het leuk en ik denk dat het verstandig is dat de kinderen nu al kijken hoe het er hier aan toe gaat. Dan weten ze hoe deze school eruit ziet. Het kan best eng zijn om na de vakantie opeens in een nieuwe omgeving te belanden.”

Profielen

Vanwege de coronamaatregelen komt er een tijdelijk einde aan de klusklas. Zodra er weer meer mogelijk is, keert het zestal op vrijdagmiddag terug naar de locatie aan de Bergweg. “We willen kijken of we dit met meer scholen kunnen gaan doen en of we de kinderen ook kennis kunnen laten maken met andere profielen”, zegt Kruitbosch. “We gaan hier zeker mee door.”

Meer uit Beveland

Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

11 uur geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

11 uur geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

12 uur geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

14 uur geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden bij zoektocht naar vermiste man in Goes

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdagmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie onderzoekt het om de vermiste man gaat. 

1 dag geleden
Politieheli ingezet voor vermiste man in Goes

GOES - In Goes wordt een vermiste man gezocht. Het gaat om een 68-jarige kale man met een baard. Ook de politiehelikopter is vrijdagmorgen ingezet om naar de man te zoeken.

1 dag geleden