Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klus met Plus gooit hoge ogen in Londen

Klus met Plus gooit hoge ogen in Londen

KRUININGEN/OOSTDIJK - Jordi van der Meijden uit Oostdijk en Bas van de Kruisweg uit Kruiningen zijn met hun klusproject voor Zeeuwse ouderen in de top vijf van de Europese wedstrijd '20 Under 20' geëindigd.

Het 19-jarige duo heeft Klus met Plus opgezet. Hierbij helpen enthousiaste jongeren ouderen met klussen die ze zelf niet meer kunnen doen, zoals huishoudelijk werk, koken, tuinieren en boodschappen doen. 'Op dit moment hebben wij meer dan 180 jongeren die gemiddeld drie uur per week helpen', laten Van de Kruisweg en Van der Meijden weten.

Londen

In Londen kregen de twee te horen dat hun initiatief is uitgeroepen tot één van de vijf beste ideeën van ondernemers onder de twintig jaar van heel Europa. Elk jaar roept ’20 Under 20’ jonge Europese ondernemers op om hun business-pitch in te sturen om kans te maken op 10.000 pond. De beste twintig worden door een jury geselecteerd om naar Londen te komen voor de finale. Hier kregen ze mentorsessies van de beste Europese ondernemers en zakelijke experts. 'Het was een fantastische ervaring die nog meer energie geeft om het succes van Klus met Plus uit te bouwen!', zegt Van der Meijden. De winnaar werd Aimee Clint uit Ierland, met haar project 'Stellas' waarmee ze boekjes maakt voor kinderen met autisme.

Multimiljonair

'20 Under 20' is een initiatief van Estlandse multimiljonair Taavet Hinrikus. Het doel is om Europese ondernemers te inspireren en te helpen en daarmee het belang van ondernemerschap uit te dragen.
Eerder bereikte Klus met Plus ook al de landelijke finale van de verkiezing ‘Studentenbedrijf van het jaar 2018’ en was finalist voor de Zeeuwse PioniersPrijs.

Meer uit Reimerswaal

Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

15 minuten geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 uur geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

22 uur geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

1 dag geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

1 dag geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

2 dagen geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

2 dagen geleden